Eurooppa Maahanmuutto

Belgialaisen pikkukaupungin asukkaat uudesta pakolaismajoituksesta: ”Perheet tulisivat kysymykseen, mutta kun lähes kaikki tulijat ovat nuoria miehiä”

Kuva Fdecomite / Flickr / CC BY 2.0

Belgialaisessa Dormaalin pikkukaupungissa asukkaat ovat järkyttyneitä kuultuaan uuden pakolaismajoituksen avaamisesta.

Hasseltin kaupungin lähellä sijaitsevan Dormaalin asukkaille ei ole tiedotettu pakolaiskeskuksen avaamisesta ennen kuin asia oli jo päätetty, kertoo Het Laatste Nieuws. Pakolaismajoitukseen on tarkoitus majoittaa 130 siirtolaista.

Belgian maahanmuuttovirasto Fedasil on tehnyt kiinteistön omistavan Anima Care -hyvinvointiyrityksen kanssa 18 kuukauden vuokrasopimuksen. Huolestuneet asukkaat sanovat, että heidän mielipidettään ei ole kysytty missään vaiheessa.

– Uskaltaako lapsia enää jättää ulos? Tuleeko enemmän murtoja? Putoavatko kiinteistöjemme arvot? On niin paljon kysymyksiä, joihin emme saa vastauksia – eräs asukas valittaa. Hän jatkaa, että perheet tulisivat kysymykseen, mutta kun lähes kaikki tulijat ovat nuoria miehiä.

Pormestari Boudewijn Herbots perustelee menettelytapoja kovalla kiireellä. Asia on lisäksi Maahanmuuttoviraston ja hyvinvointiyrityksen välinen asia.

– Tässä tilanteessa olemme hieman vauhdikkaita. Kyseessä on Anima Caren ja hallituksen välinen sopimus, eikä kaupunki ole mukana siinä, pormestari kertoo.

Herbots sanoo kuitenkin, että vaikka pakolaisista tuleekin pitää huolta, myös paikallinen yhteisö tulisi huomioida. Näyttää, että näin ei ole vielä tehty.

  • 359
    Shares