Eurooppa Rikos

Belgian Brysselissä mittava terrorisminvastainen operaatio

Ihmisiä pyydetään pysymään sisällä ovet lukittuina, sekä poissa ikkunoiden läheisyydestä.


Brysselistä on muodostunut vähitellen Euroopan ja etenkin Euroopan unionin hallinnollinen pääkaupunki, vaikka asiasta ei ole koskaan tehty virallista päätöstä. Brysselissä sijaitsee valtaosa Euroopan unionin hallintorakennuksista kymmenientuhansien virkamiehineen sekä Naton päämaja. Lisäksi Brysselissä on noin 120 kansainvälistä organisaatiota, 159 suurlähetystöä ja yli 2 500 diplomaattia, mikä tekee Brysselistä yhden maailman diplomaattisista keskuksista.

Tällä hetkellä kaupunki on hiljainen, sillä keskustan ravintoloita ja katuja on suljettu terrorisminvastaisen operaation ja korkean terroriuhkaluokituksen vuoksi. Brysselin alueen uhkaluokitus nostettiin eilen lauantaina korkeimmalle tasolle.

Pääministeri Charles Michel kertoi että poliisin ja armeijan läsnäoloa vahvistetaan, samalla kun kaupungin koulut ja metroliikenne pysyy suljettuna ainakin maanantaihin saakka.

Brysselissä asuvia henkilöitä pyydetään pysymään sisätiloissa, sekä olemaan kaukana ikkunoista ja pitämään ovet lukittuina, samalla kun terrorismin vastainen operaatio on käynnissä. Tällä hetkellä lukittuna on Radisson Blu hotelli, itse hotellia vastaan ei ole esitetty uhkaa, mutta uhkan epäillään olevan hotellin välittömässä läheisyydessä.

Operaatio on loppunut ja 16 henkilöä on pidätetty. Pidätyksissä ei löydetty aseita tai räjähteitä. Etsittyä Salah Abdeslamia ei myöskään löytynyt.

Asiasta uutisoi iTV

Toimitus
22.11.2015
23.11.2015 lisätty tieto operaation loppumisesta, sekä pidätyksistä.
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit