Eurooppa Politiikka

Belgian Islam–puolue haluaa maahan voimaan Sharia-lain

Sharia law enforced here. Kuva Paul Downey / Flickr / CC BY 2.0
Belgiassa pidettiin sunnuntaina kunnallis- ja maakuntavaalit. Vaaleihin osallistui 28 eri vaalipiirissä myös kiistanalainen Islam–puolue. Puolue on perustettu vuonna 2012 ja sen tavoitteena on perustaa Belgiaan ”islamistinen demokratia” kymmenen seuraavan vuoden aikana.

Belgiassa on äänestyspakko, joka koskee kaikkia kansalaisia. Islam–puolueella oli kaksi ehdokasta Brysselin keskustassa ja Molenbeek Saint-Jeanin maahanmuuttaja-alueella. Puolueen perustaja Redouane Ahrouch istuu toisen maahanmuuttaja–alueen, Anderlechtin, valtuustossa. Ahrouchin sunnuntaiksi jättämältä kannattajalistalta puuttui tällä kertaa yksi nimi, ja hän itse on varma, että kyseessä on virhe, ja vaatii alueensa vaalien uusimista.

Brysselin monikulttuurisuus

Brysselin alueelle on löytänyt tiensä noin 40 prosenttia Belgian muslimeista. Muslimiväestö 900 000-päisenä muodostaa jo kolmanneksen alueen asukkaista. Heistä noin kolmannes (300 000) on turkkilaisia ja noin kaksi kolmannesta marokkolaisilla juurilla varustettuja. Muiden kansallisuuksien edustajia tulee Albaniasta, Pakistanista, Egyptistä ja muualta Afrikasta.

Erityisiksi maahanmuuttaja–alueiksi ovat muodostuneet Molenbeek ja Anderlecht, joissa molemmissa muslimien osuus on 50 – 60 prosentin luokkaa.

Takaisin Muhammedin aikaan!

Puolueen perustajajäsenen Redouane Ahrouchin mukaan puolueen tarkoitus on ”palata 100-prosenttisesti rakkaan profeettamme Muhammedin aikaan”.

– Me olemme valmiita korvaamaan siviili- ja rikosoikeudenlait Sharia-lailla, piste, kertoo Ahrouch.

Kansallismieliset ja feministit näkevät vaaran

Flaamilaisen kansallismielisen N-VA –puolueen (Nieuw-Vlaamse Alliantie) poliitikko Theo Francken on vastannut twitterissä Islam–puolueen iltahuutoon: – Tämä ei ole Eurooppaa. Tämä on räkäisy kohti Eurooppaa. Tällä Theo viittasi Islam–puolueen ehdotukseen erottaa naiset ja miehet omiin osastoihinsa paikallisliikenteessä.

N-VA –puolueen eduskuntaryhmän johtaja Peter De Rover varoitti omalta osaltaan, että ”Sharia–lain voimaantulo lopettaa kaiken poliittisen keskustelun”.

Belgialainen naisasianainen Darya Safai on erittäin kriittinen Islam–puolueen tavoitteiden suhteen.

– Jos kaikki alkaa naisten ja miesten erottamisella julkisessa liikenteessä, niin mihin tämä kaikki loppuu? kysyy Safai.

Naisasia–aktivistina pitkän tiensä jo Iranissa aloittanut Safai kertoo, että ”Iranista pakenemisensa jälkeen hän ei uskonut, että hänen tulee taas pian pelätä Sharia–lakia”.

– Tämän puolueen todellinen ja ainut tavoite on ajaa läpi Sharia–laki, joka tekee naisista toisen luokan kansalaisia, sanoo Safai.

Lähteet: Wochenblick, BFM–TV, Der Standard, Stern, Causeur, Kronen Zeitung

  • 949
    Shares