Eurooppa

Belgian kuningas Filip johti Brysselin islamilaisten terrori-iskujen muistotilaisuuksia

Belgian terrori-iskun jälkeen vuonna 2016. Kuva Miquel Discart / Flickr / CC BY-SA 2.0

Belgiassa Brysselin lentokentällä ja Brysselin Maalbeekin metroasemalla on pidetty seremonioita Brysselin islamilaisten terrori-iskujen viidentenä vuosipäivänä.

Belgian kuningas Filip, kuningatar Mathilde ja pääministeri Alexander De Croo viettivät tänään minuutin hiljaisuuden hyökkäyksissä eloon jääneiden, uhrien sukulaisten sekä muiden belgialaisten rinnalla.

Terroristi-iskut Brysselin lentokentällä ja Maalbeekin metroasemalla 22. maaliskuuta 2016 vaativat 32 kuolonuhria. Satoja ihmisiä loukkaantui. Kolmas pommi ei räjähtänyt. Kaksi itsemurhapommittajaa tapettiin.

Ensimmäinen pommi räjähti Zaventemin lähtöaulassa kello 7:58. Tänään kuningas Filip ja kuningatar laskivat kukkaseppeleen lähtöaulan muistomerkin kohdalle.

Myös Maalbekin metroasemalla pidettiin vastaava seremonia. Siellä toinen pommi räjähti kello 9:11, jolloin 16 ihmistä kuoli.

Sekä Zaventemissä että Maalbeekissa kuningas, kuningatar ja pääministeri keskustelivat eloonjääneiden ja uhrien sukulaisten kanssa.

Kolmas seremonia pidettiin terrorismin uhrien muistomerkin luona Wetstraatissa Brysselissä puolen päivän aikaan.

Myös Suomi on joutunut kärsimään islamilaisesta terrorismista. Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan haavoittui islamilaisessa terrori-iskussa, kun marokkolainen turvapaikanhakija suoritti 18.8.2017 tappavan Amok-juoksun jumalansa nimissä Turun kauppatorilla.

Terrori-iskua on muistettu useiden järjestöjen toimesta, mutta Suomen valtion ja Turun kaupungin johtajat ovat loistaneet poissaolollaan.

Lähteet VRT Nieuws, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit