Eurooppa Politiikka

Belgian viranomaiset sanovat maan suurimman moskeijan olevan ääri-islamistien pesäke

La grande mosquée de Bruxelles. Kuva Stephane Mignon / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Belgian parlamentti haluaa viranomaisten ottavan hallintaansa maan suurimman moskeijan, jonka sanotaan olevan Saudi-Arabian tukemien ääri-islamistien pesäke.

Vain muutaman kivenheiton päässä Euroopan unionin rakennuksesta sijaitsevan maan suurimman moskeijan sanotaan olevan ääri-islamistien pesäke.

Belgian viranomaiset sanovat nyt, että he ovat pysyneet aivan liian kauan sivustakatsojina, kun vihasaarnaajat opettavat äärivanhoillista islamia ja kehottavat paikallisia siirtolaisia eristäytymään muusta yhteisöstä.

Moskeijan johtajat pyrkivät eristäytymään täysin radikaaleine näkemyksineen, ja heidän tavoitteenaan on olla integroitumatta yhteiskuntaamme. Ja se on iso ongelma, parlamenttiedustaja Servais Verherstraeten sanoi.

Verherstraeten kuuluu Belgian parlamentin komissioon, joka viime kuussa suositteli katkaisemaan saudihallituksen kanssa solmitun 99-vuotisen vuokrasopimuksen. Belgian kuningas laati vuokrasopimuksen saudikuningas Faisalin kanssa vuonna 1969 hyvän tahdon eleenä.

Tahtomme on, että Belgiassa islamia harjoittavat ihmiset, jotka kunnioittavat perustuslakiamme ja jotka haluavat integroitua yhteiskuntaamme, Verherstraeten jatkoi.

Viime kuussa Belgian viranomaiset peruivat moskeijan johtavan imaamin Abdelhadi Sewifin oleskeluluvan luokiteltuaan hänet vaaraksi yhteiskunnalle.

Aiemmin tänä vuonna Brysselin pormestari Yvan Mayeur myönsi, että kaikki Belgian pääkaupungin moskeijat ovat radikaalien salafistimuslimien hallinnassa.

Kaikki tietävät, että jokaikinen Brysselin moskeija on salafistien käsissä … Meidän täytyy muuttaa tämä tilanne, tarvitsemme uusia moskeijoita, jotka ovat demokratiamme mukaisia ja jotka ovat hallituksen kontrollissa, pormestari totesi.

Asiasta kertoi Washington Post.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa