Eurooppa Maahanmuutto

Belgiassa kolme neljästä testatusta alaikäisestä turvapaikanhakijasta on yli 18-vuotias

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Belgiassa kolme neljästä testatusta alaikäiseksi itsensä ilmoittaneesta turvapaikanhakijasta on osoittautunut täysi-ikäisiksi. Asia käy ilmi oikeusministeri Koe Geensin vastauksesta Vlaams Belang -puolueen puheenjohtajan ja parlamenttiedustajan Tom Van Griekenin kysymykseen.

Yhä useammat perheet Afrikassa ja Lähi-idässä lähettävät lapsensa Eurooppaan. Syy tähän on ilmeinen. Yksintulleet alaikäiset turvapakanhakijat saavat helpommin turvapaikan ja heidän etunsa ovat paremmat kuin aikuisten. Kun alaikäinen on saanut pakolaisstatuksen, koko perhe voi saapua Eurooppaan perheenyhdistämisen kautta.

Belgiassa kuten monessa muussakin Euroopan maassa on havahduttu alaikäisten turvapaikanhakijoiden ongelmaan. He nimittäin eivät aina ole todellisuudessa alaikäisiä.

Belgiassa vuoden 2019 aikana 4563 turvapaikanhakijaa ilmoittautui alaikäiseksi, mutta 2546 turvapaikanhakijan tapauksessa maahanmuuttoviranomaisten epäilykset heräsivät. Testeissä kävi ilmi, että 73,7 prosenttia oli todellisuudessa 18-vuotiaita tai vanhempia.

– Tämä luku oikeuttaa puhumaan systemaattisesta petoksesta ja laajamittaisesta huijauksesta, toteaa Vlaams Belang -puolueen parlamenttiedustaja Dries Van Langenhove.

– Näiden huijareiden tulee maksaa tutkimusten kustannukset ja sitten he voivat alkaa pakkaamaan kassinsa, hän jatkaa.

Myös Tom Van Grieken kokee, että huijareilla ei ole sijaa Belgiassa.

– Ikäpetoksesta kiinni saaduille turvapaikanhakijoille ei tule myöntää turvapaikkaa. Jos nämä jätetään rangaistuksetta, se rohkaisee muitakin kokeilemaan onneaan. Tällä tavoin luotaisiin taas uusi vetovoimatekijä, Van Grieken korostaa.

Ilmiö on Euroopassa yleinen, sillä esimerkiksi Saksassa puolet testatuista alaikäiseksi itsensä ilmoittaneista turvapaikanhakijoista osoittautuu aikuisiksi. Vastaavaan tulokseen on päätynyt Suomessa Maahanmuuttovirasto.

Ennätystä hipoo Ranskassa vuonna 2019 ilmi tullut ikähuijaus. Kaksi miestä väitti olevansa alle 16-vuotiaita. Testeissä kuitenkin osoittautui, että molemmat olivat täysi-ikäisiä, guinealaismies jopa lähempänä eläkeikää kuin alaikäisyyden rajaa. Miehen iäksi paljastui lopulta 47 vuotta.

Lähde Vlaams Belang, Kansalainen (1, 2, 3).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa