Eurooppa Politiikka

Belgiassa muslimit taistelivat mainoskampanjalla islamofobisia asenteita vastaan

Kuva fdecomite / Flickr / CC BY 2.0

Belgiassa muslimit aloittivat islam-myönteisen mainoskampanjan, jonka tarkoituksena on taistella islamofobisia asenteita vastaan.

Brysselin Islamilainen Unioni aloitti toista viikkoa sitten mainoskampanjan Antwerpenissä, Charleroissa, Genkissä, Liegessä ja Namurissa, kertoo Morocco World News.

Omar Sikier, Islamilaisen Unionin tiedottaja kertoi, että kampanjan tarkoituksena on taistella islamofobisia asenteita vastaan.

Vastaavia kampanjoita on ollut myös muissa Euroopan maissa, kuten Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Alankomaissa, Ranskassa, Tanskassa, Norjassa, Italiassa ja Euroopan ulkopuolella Kanadassa sekä Australiassa.

Vapaaehtoiset muslimit ovat jakaneet Euroopassa kampanjan aikana yhteensä 210 000 mainoslehtistä ja suuren määrän ruusuja.

Belgialaisilla opiskelijoilla oma kampanja

Kaksi kuukautta sitten Mellessä belgialaiset opiskelijat aloittivat oman kampanjansa.

Ryhmä opiskelijoita pukeutui muslimiasusteisiin, sotilasunivormuihin ja ”pommivöihin”. Opiskelijoiden tavoitteena oli kiinnittää yleisön huomio sharia-lakia noudattavaan Saudi-Arabiaan ja islamiin.

Videolla opiskelijat näyttelivät islamilaisia rukoilijoita ja huusivat ”Allahu akbar”.

Brysselin alueparlamentissa toimiva parlamenttiedustaja Mahinur Ozdemir tuomitsi opiskelijoiden performanssin.

– On skandaali, että nämä opiskelijat valitsivat teemakseen islamin ja Saudi-Arabian ja näyttelivät rukoilijoita päähuiveihin ja pommivöihin sonnustautuneina, yhdistäen näin muslimit terrorismiin, hän huomautti.

Ozdemir myös syytti koulua islamofobian normalisoinnista.

  • 294
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset