Eurooppa Rikos

Belgiassa on jäänyt tänä vuonna kiinni jo 115 lähtömaissaan lomailevaa pakolaista

Airplane
Kuva Wikimedia Commons / public domain.
Belgian viranomaiset ovat saaneet kiinni tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon aikana jo 115 lähtömaissaan lomailevaa pakolaista, jotka saattavat nyt menettää oleskelulupansa.

Belgialainen HLN kertoo, että viranomaisten haaviin on jäänyt tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 115 lähtömaissaan lomaillutta pakolaista. Näiden pakolaisten oleskeluluvat saatetaan mitätöidä tämän seurauksena.

Pakolaiset saavat kansainvälistä suojelua ja oleskeluluvan, koska he joutuvat vainon kohteeksi lähtömaassaan. Jos pakolainen palaa maahan, missä hän on kohdannut vainoa, hän on vaarassa menettää oleskelulupansa.

”Vaarallisissa” lähtömaissaan lomailevien pakolaisten määrä on Belgiassa kasvussa. Vuoteen 2016 verrattuna määrä on jo kaksinkertaistunut ja tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon määrä on jo lähellä koko viime vuoden lukua, 134.

Ongelma ei ole ainutlaatuinen Euroopassa

Koska Belgiassakaan pakolaiset eivät juurikaan käy töissä, lomamatkat tulevat veronmaksajien maksettavaksi. Belgiassa arviolta 66 prosenttia pakolaisista elää yhteiskunnan varoilla vuosien 2016 ja 2020 välisenä aikana.

Belgian ongelma ei ole suinkaan ainutlaatuinen Euroopassa, ja maiden käytännöt seurausten suhteen vaihtelevat. Euroopan maista Itävalta suhtautuu erittäin tiukasti lähtömaissaan lomaileviin pakolaisiin: Itävalta peruu poikkeuksetta turvapaikan, jos turvapaikan saanut lomailee maassa, mistä on paennut vainoa.

  • 3.8K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset