Eurooppa Rikos

Berliini varoittaa: radikaalivasemmisto saattaa salamurhata vastustajiaan

Hampuri 8. heinäkuuta 2017 äärivasemmiston mellakoinnin jälkeen.
Vuosien ajan äärivasemmiston aktivistit ovat iskeneet pääasiassa omaisuuden kimppuun. Saksan sisäministeriö odottaa tilanteen muuttuvan: vakavien iskujen kohteeksi saattavat joutua kohta ihmiset.

Sisäministeriö varoitti tiistaina vuoden 2016 turvallisuusraportissaan, että vuonna 2016 vasemmiston väkivalta johti lukuisiin rikoksiin, mutta sai myös radikaalimman sävyn: poliiseja ja poliitikkoja uhkailtiin murhilla.

”Kynnys iskuihin fyysistä koskemattomuutta vastaan on laskenut, ja olemme nyt tilanteessa, missä poliittisten vastustajien salamurhat eivät ole enää poissuljettuja,” raportissa varoitetaan.

Kuva Berliinin sisäministeriön vuoden 2016 turvallisuusraportista

Raportissa väitetään, että äärivasemmisto eskaloi tarkoituksellisesti taisteluja poliisin kanssa voittaakseen asialleen sympatioita. Tässä he ovat selvästi onnistuneetkin, sillä vuonna 2016 äärivasemmisto kasvoi noin 150 jäsenellä 2 790:een. Samaan aikaan Berliinin poliisi kirjasi äärivasemmiston suorittamien rikosten ja väkivallan rajun kasvun, 1 059 tapauksesta  1 226:een.

Äärivasemmiston graffiteissa on yllytetty poliisien ja kaupunginhallituksen jäsenten murhiin. Yhtenä esimerkkinä on kuva hirsipuusta ja vieressä teksti ”jeparin voi hirttää tähän”. Myös kansallismielinen Vaihtoehto Saksalle, AfD on saanut osalleen täyden repertuaarin äärivasemmiston väkivaltaa, omaisuusrikoksista päällekarkauksiin.

Äärioikeiston rikollisuus laski vuonna 2016 hieman edellisvuodesta. Raportissa painotettiin myös, että pääkaupungissa oleilee 880 salafistimuslimia, joista noin 410 on mahdollisesti väkivaltaisia.

Sosialidemokraattien sisäministeri Andreas Giesel kertoi esitellessään raportin tulokset, että nuorten ihmisten radikalisoitumisen ehkäisyyn on varattu 4,7 miljoonaa euroa.

The Local.de

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit