Eurooppa Rikos

Berliiniläinen vihasaarnaaja huijasi koronatukia?

Ahmad Abul Baraa eli Ahmad Armih. Kuvakaappaus Youtube.

Viranomaiset suorittivat keskiviikkona kotietsinnän berliiniläisen imaamin kotona. Etsinnöissä takavarikoitiin käteistä rahaa ja kodinkoneita.

Myös Ahmad Abul Baraa -nimellä tunnettua 46-vuotiasta Ahmad Armih -nimistä palestiinalaista imaamia epäillään tukihuijauksesta. Saksan sisäisen tiedustelupalvelun tarkkailussa olevan 46-vuotiaan vihasaarnaajan epäillään saaneen 18 000 euroa koronatukia väärin perustein.

Koronatuet tulevat nopeasti tukea hakeneen pienyrittäjän tilille, ja tästä tietoisena Armih ja hänen kumppaninsa ovat tehneet hakemuksen Investitionsbank Berlin:lle (IBB).

Berliinin yleisen syyttäjän toimiston mukaan Armih ja hänen kumppaninsa ovat tukia hakiessaan ilmoittaneet perusteeksi kaupallisen toiminnan. Salafisti on asiasta kertovan BZ-julkaisun mukaan ilmoittanut tukihakemuksessaan myyvänsä hunajaa. Myös sosiaalituet liittyvät tapaukseen.

Iso osa koronarahoista takavarikoitiin kotietsinnässä keskiviikkona. Tutkijat takavarikoivat myös kodinkoneita, joita epäillään huijatuilla tukirahoilla hankituiksi.

Armih toimi saarnaajana Berliinin Weddingissä sijaitsevassa moskeijassa sen vuonna 2018 tapahtuneeseen sulkemiseen saakka. Moskeija oli tunnettu islamistien tapaamispaikka, ja Armihilla oli merkittävä vaikutus paikalliseen ja koko kansalliseen islamistiyhteisöön. Saksan sisäisen tiedustelupalvelun arvion mukaan As-Sahaba -moskeijan islamisteista noin puolet oli jihadisteja, ääri-islamilaisia salafisteja.

Weddingin as-Sahaba -moskeija. Kuva Fridolin / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Syyttäjän mukaan tutkinnan kohteena on myös se, oliko huijaamalla saatuja koronatukia tarkoitus käyttää islamistiseen tarkoitukseen.

– Oliko maksuja tarkoitus käyttää näihin projekteihin, on tulevien tutkimusten kohteena, syyttäjä toteaa.

Armih on rukoillut jumalaa tappamaan kaikki Allahin viholliset yksi kerrallaan. Hän on myös vaatinut islamistejaan pysymään kaukana uskottomista, ei-salafisteista, ja kohtelemaan islamin vastustajia vihamielisesti.

Göttinger Tageblatt -lehti kirjoitti vuonna 2016 Hampurissa vierailleesta ”islamin kovan linjan kannattajasta” Armih’sta. Armih torjuu moniarvoisen ja demokraattisen länsimaisen elämäntavan. Hän uskoo, että värikkäitä vaatteita käyttäneet ja seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutuneet naiset saavat syyttää vain itseään.

  • 580
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset