Eurooppa Politiikka

Berliiniläisraati aloittaa sodan Saksassa syrjivää mainontaa vastaan

Kuvat Shutterstock, Pixabay.

Syrjivän ja seksistisen mainonnan vastainen raati on aloittanut toimintansa Berliinissä.

– Berliini on kirjava, monimuotoinen ja eläväinen kansainvälinen kaupunki. Nimenomaan tämä monimuotoisuus velvoittaa meitä ryhtymään toimiin kaikenlaista syrjintää vastaan. Berliinin tulee olla houkutteleva ja turvallinen paikka kaikille. Siksi mainonnalla on suuri merkitys Berliinin senaatin diskriminoinnin vastaisessa työssä, oikeussenaattori Dirk Behrendt (vihreät) ilmoitti perjantaina.

Raadista tulee ”moniammatillinen ja monimuotoinen” ja siinä on mukana syrjinnän vastaisen työn eksperttejä. Berliinin puna-puna-vihreä senaatti päätti viime vuonna ”syrjivän ja seksistisen mainonnan” vastaisesta puitekonseptista. Sen mukaan ensimmäiseksi tullaan kehittämään kyseenalaista ja moitittavaa mainontaa koskeva kriteeriluettelo.

Vapaaehtoistyötä tekevässä raadissa on mukana jäseniä mm. Humboldt yliopistosta, Berliinin homoneuvonnasta ja kuluttajasuojakeskuksen johtokunnasta. Kansalaiset voivat kääntyä raadin puoleen, jos he kokevat mainonnan syrjineen heitä.

Vaikka Berliinissä Friedrichshain-Kreuzbergin aluehallinto jo syyskuussa 2017 kehotti ryhtymään valituskampanjaan niitä yrityksiä vastaan, jotka harjoittivat ”seksististä mainontaa”, seksistisen mainonnan vastaisen sodan edelläkävijä on kuitenkin München.

Lokakuussa 2018 Münchenin kaupunginvaltuusto päätti kieltää ”naisvihamielisen mainonnan” kaupungin mainospaikoilta.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa