Eurooppa Politiikka

Berliinin AfD löysi vihdoin kokoustilat – tammikuulle

AfD:n vaalimainos vuodelta 2017. Kuva Markus Spiske / Flickr / CC BY 2.0

Berliinin osavaltion Vaihtoehto Saksalle -puolue on saanut vihdoin tilat sääntömääräisen puoluekokouksen järjestämiseen.

AfD:n kokouksen piti alun perin olla 1. syyskuuta, mutta varaus oli peruutettu. Kuten sata muuta torjuttua tai peruutettua pyyntöä. Puolue katsoo, että sitä vainotaan ja toimintaa pyritään estämään pääkaupungissa. Kokous saadaan koolle tammikuun lopulle.

Alkuperäisen varauksen Tempelhof-Schönebergin ´kansalaistalolle´ kaupunki perui, aiheeksi ilmoitettiin että tilaisuus on poliittinen. Tämän tultua tietoon kokous siirrettiin kuluvalle viikonlopulle eli Berliinin muurin murtumisen 30-vuotisjuhlien ajalle. Tiloja ei kuitenkaan löytynyt. Varauksia peruttiin jälleen.

Tilojen haltijat pelkäävät anarkovasemmiston protesteja, jotka usein ovat väkivaltaisia. Myös erilaiset boikottikampanjat huolestuttavat ravintoloita ja hotelleja. Brandenburgin osavaltion puolelle sovittu hotellivaraus peruuntui samasta syystä. Nyt puolue ei vielä paljasta, mistä kokoustilat on saatu.

AfD sai edellisissä osavaltiovaaleissa (2016) kannatusta 14 prosentin verran. Sillä on 22 edustajaa 160-jäsenisessä parlamentissa. Puolue on hieman pienempi kuin esimerkiksi Linke ja Grüne.

Lähde Morgenpost

  • 73
    Shares
Tagit