Eurooppa Politiikka

Berliinin entinen taloussenaattori neuvoo Saksan sosiaalidemokraatteja: Uskaltakaa seurata enemmän Tanskan mallia

Thilo Sarrazin. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

– Kun Saksan SPD:llä häämöttää tuho edessään, koska he eivät ole kehittäneet realistista linjaa maahanmuuttoasioihin, niin samaan aikaan Tanskan sosiaalidemokraatit voittivat parlamenttivaalit, toteaa Thilo Sarrazin.

Berliinin entinen finanssisenaattori Thilo Sarrazin (sosiaalidemokraatit, SPD) on neuvonut puoluettaan ottamaan mallia Tanskan sosiaalidemokraattien turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikasta.

Maahanmuuttokriittisten puolueiden nykyinen vahva asema melkeinpä kaikkialla Euroopassa on keikauttanut monin paikoin klassisen puoluemallin päälaelleen. Tästä ovat kärsineet erityisesti sosiaalidemokraattiset ja kristillisdemokraattiset puolueet, kirjoittaa Sarrazin Junge Freiheitissa julkaistavassa vieraskirjoituksessaan, jonka lehti julkaisee kokonaisuudessaan perjantaina.

Kun Saksan SPD:llä häämöttää tuho edessään myös tämän seikan johdosta, koska he eivät ole kehittäneet realistista linjaa maahanmuuttoasioihin, niin samaan aikaan Tanskan sosiaalidemokraatit voittivat parlamenttivaalit.

Yläraja ”ei-länsimaisille” maahanmuuttajille

Ratkaisevaa voitossa oli se, että Tanskan sosiaalidemokraatit ovat jo jonkin vuoden ajan lähestyneet laajalti Tanskan kansanpuolueen maahanmuuttopoliittisia näkemyksiä. He kannattavat muun muassa poliittisesti päätettävää ”ei-länsimaisten” siirtolaisten ylärajaa. Lisäksi turvapaikanhakijat eivät voisi enää jatkossa jättää Tanskassa turvapaikkahakemusta, vaan se on tehtävä Euroopan ulkopuolella sijaitsevissa leireissä.

– Tanskan sosiaalidemokraateille vaalivoiton tuoneet näkemykset ovat paljon lähempänä Saksan AfD:n kuin SPD:n tai CDU/CSU:n kantoja. Seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana tulee olemaan jännittävää seurata, haluaako SPD-puolueeni ottaa tästä opiksi, ja jos vastaus on ”kyllä”, niin miten.

  • 91
    Shares