Eurooppa Kulttuuri

Berliinin lastentarhoihin seksuaaliopetusta

Kuva Pixabay
Berliinissä ollaan vahvasti sitä mieltä, että lapsille tulee opettaa seksuaalisuuden eri muotoja erittäin nuorena. Queergruppe-ryhmä haluaa tukea Berliiniltä tavoitteilleen päiväkodeissa motolla ”Perhe ja monimuotoinen elämä”. Queergruppe haluaa opetuspakettinsa osaksi opetussuunnitelmaa.

Useissa päiväkodeissa on Murat, joka haluaa olla prinsessa, Alex, jolla on lesbo-, homo- tai transseksuaaliset vanhemmat tai Sophie, joka haluaa olla Ben”, kirjoittavat Stephanie Nordt ja Thomas Kugler päiväkodeille suunnatussa Queerformat-opetusohjelmassaan. ”Päiväkoti-käsikirja – Seksuaalinen ja sukupuolinen monimuotoisuus teemana esilapsuuden inklusiivisessa kasvatuksessa” on 71-sivuinen ohjekirja päiväkotilapsien opetukseen.

Queergruppe haluaa saada opetussuunnitelmansa pakolliseksi kaikissa Berliinin päiväkodeissa. Ryhmän tavoitteena on tunnistaa ja tukea päiväkodissa mahdollisesti olevia lesbo-, homo-, bi-, trans- ja interseksuaalisia lapsia. Ohjelma on suunnattu päiväkotilapsille alkaen 18 kuukauden iästä. Lapsille halutaan asettaa luettavaksi useampiakin kirjoja, joissa tulee esiin sateenkaariperheitä.

Esimerkkeinä mainitaan mm.

”Missä on Karlan isä?” (Wo ist Karlas Papa?) -kirja, joka kertoo kaksivuotiaasta Karlasta, joka syntyy keinohedelmöityksellä kahdelle äidille.

”Maxime haluaa siskon” (Maxime will ein Geschwister) -kirja, jossa äiti ja äiti pitävät ideasta ja tietävät miten se saadaan aikaan.

”Hei, kuka sinä olet?” (Hallo wer bist denn Du?) -kirja, jossa kissa asuu äidin ja äidin kanssa eräässä ladossa.

Queergruppe perustelee ohjelmaansa muun muassa Berliinin senaatin ohjelmalleen osoittamalla tuella.

Berliini on monikulttuurinen, monimuotoisen elämän ja elävien kaupunki. Berliini tunnustaa ja tukee kulttuurien monimuotoisuutta ja monimuotoista seksuaalista suuntautumista, identiteettejä ja yksilöllisiä elintapoja. Berliinin metropoli on aloittanut pitkän prosessin. Tämä on siviiliyhteiskunnan rohkean omistautumisen tulos, jota tukee Berliinin senaatti.

Lähde: Queerformat, Berliinin sosiaalispedagoginen instituutti

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa