Eurooppa Maahanmuutto

Berliinin poliisi pelkää arabiklaanien ja tšetšeenien välistä sotaa

Polizei
Kuva muokattu Montecruz Foto / flickr.com / CC BY SA 2.0

Tšetšeenien ja muiden maahanmuuttajaryhmien väliset veriset yhteenotot jatkuvat Länsi-Euroopassa. Nyt taistellaan Berliinissä.

Keskiviikkoyönä poliisi vartioi sairaalaa, jossa taistelussa haavoittuneita tšetšeenejä hoidettiin. Viranomaiset pelkäsivät arabiklaanin hyökkäystä sairaalaan.

Viime viikonloppuna Berliini muistutti sotatannerta. Netissä kiertää kuvia taisteluista – iskuja, potkuja, puukotuksia, huutoa. Kuvissa ja videoissa näkyy muun muassa mies, jota on isketty puukolla päähän, hyökkäys lähikauppaan sekä maassa makaava mies, jota potkitaan.

Useissa hyökkäyksissä yhteensä 11 henkilöä haavoittui muun muassa puukoniskuista. Poliisi löysi taistelijoilta myös tuliaseita.

Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen taistelu saksalais-arabialaisen Remno-klaanin ja tšetšeenien välillä. Vielä ei tiedetä, onko kyse huumekauppaan liittyvistä reviiritaisteluista vai loukatusta kunniasta.

Molemmat osapuolet ovat vedonneet aiempien konfliktien yhteydessä toisinaan muslimitraditioihin puhuen ”kunniasta” ja ”profeetasta”. Uskonnolla on erityistä merkitystä Berliinissä etenkin poliisien tuntemien tšetšeenien keskuudessa.

Tšetšeenien lähistöllä liikkuu yhä enemmän rikoksista epäiltyjä, jotka ovat taustaltaan dagestanilaisia, turkinkielisiä ja keskiaasialaisia. He ovat usein ottaneet osaa aseellisiin konflikteihin. Nuoremmat näistä olivat jihadisteina mukana Irakin ja Syyrian sodissa, vanhemmat taas Tšetšenian sodissa 1990-luvulla ja muissa alueen sodissa.

Poliisitutkijoille tilanne on erittäin ongelmallinen. Rikolliset tšetšeenit osoittavat epätavallisen vahvaa yhteenkuuluvuutta.

Näiden piirien tunnusmerkki on vielä tiukka ja ankara rangaistusjärjestelmä ja merkittävä virallinen sekä epävirallinen eri alueiden tšetšeenien välinen verkostoituminen. Tähän yhdistyy vielä ”korostunut kunniakäsitys ja läheinen suhde väkivaltaan ja aseisiin sekä valtiovallan hyvin vähäinen arvostus ja hyväksyntä.

Myös Ranskassa tšetšeenit ovat taistelleet eri maahanmuuttajaryhmien kanssa.

Toukokuun alussa tšetšeenit ottivat yhteen pohjoisafrikkalaisten kanssa Barberey-Saint-Sulpicessa Ranskassa. 50 tšetšeeniä ryntäsi vastaanottokeskukseen sanojensa mukaan ”tappamaan” afrikkalaisia. Iskussa loukkaantui neljä henkilöä mukaanlukien yksi vastaanottokeskuksen vartijoista.

Kesäkuussa tšetšeenit taistelivat pohjoisafrikkalaisten kanssa Dijonissa. Kun jopa 200 kaikkialta Ranskasta saapunutta tšetšeeniä soti pohjoisafrikkalaisten kanssa, alue muistutti sotatoimialuetta. Taistelujen  aikana roskiset paloivat ja aseistautuneet henkilöt ampuivat tuliaseilla ilmaan.

Lähteet Junge Freiheit, Tagesspiegel, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa