Eurooppa

Berliinin poliisikoululaiset joutuvat opiskelemaan saksan kieltä

Kuva Shutterstock.
Berliinin poliisiakatemia on joutunut aivan uuden ongelman eteen. Se joutuu lisäämään saksan kielen opintoja lukujärjestykseensä.

Berliinin poliisiakatemian johtaja Tanja Knapp kertoo Welt-lehdelle, että hyvin monilla vasta aloittaneilla opiskelijoilla on vaikeuksia saksan kielen ääntämisen sekä kirjoittamisen kanssa.

Akatemia opettaa poliisiksi koulutettaville myös englantia, mutta nyt akatemia karsii näitä tunteja ja korvaa niitä saksan kielen tunneilla.Knappin mukaan pääkaupungissa on hyvä osata englantia turismin vuoksi, mutta aivan liian monilla saksan kielen osaaminen ei täytä perusvaatimuksia.

Vihollisia joukossamme

Opistossa on lähes 2 500 poliisiksi opiskelevaa henkilöä, joista noin 40 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia.

Kansalainen kertoi vuosi sitten julkisuuteen tulleesta nauhoitteesta, jossa Berliinin poliisiopiston kouluttajat keskustelivat paikan ongelmista.

– Olen opettanut poliisiopistossa aiemminkin, mutta koskaan en ole kokenut mitään tällaista. Luokkahuone näyttää helvetiltä, puoliksi turkkilaisia ja arabeja, helvetin röyhkeitä. Typerää. Eivät pysty ilmaisemaan itseään, kouluttaja sanoi.

Kouluttajan saksalaiset työtoverit kertovat, että heitä on uhattu väkivallalla, ja että he todella pelkäävät maahanmuuttajaoppilaita.

– Nämä eivät ole työtovereita, nämä ovat vihollisia. Vihollisia joukossamme, kouluttaja kertoi nauhoitteessa.