Eurooppa

Berliinin punavihreät esittelevät uuden sukupuolineutraalin WC-konseptin

Perinteinen 1800-luvun mallin mukainen berliiniläinen julkinen WC. Kuva vuodelta 2004.
Berliinin punavihreät ovat päättäneet tehdä julkiset WC:t uudella, sukupuolineutraalilla konseptilla.

Berliinin puna-puna-vihreässä senaatissa (SPD, Linke, Grüne) Regine Günther (sitoutumaton vihreiden listalta) on laatinut julkisten WC:den konseptin, jonka mukaan vessojen tulee olla yhden kopin ratkaisuja sekä antaa samanlaiset mahdollisuudet kaikille tasa-arvon ja sukupuolineutraalin ideologian mukaisesti

97-sivuisessa konseptissaan Günther  kertoo kappaleessa ”Sukupuolien tasa-arvo”, että on epäreilua, koska miehet voivat virtsata seisaaltaan mutta naiset eivät. Siksi perinteiset miesten pisuaarit tulee korvata malleilla, jotka sopivat myös naisille, jotka haluavat tehdä tarpeensa seisaaltaan.

Senaatin WC-expertit tutkivat naisille soveltuvien pisuaarimallien saatavuutta, ja sellainen löytyikin italialaiselta suunnittelijalta, Matteo Thunilta. Hän on suunnitellut italialaiselle Catalano-yhtiölle naisille soveltuvan Girly-pisuaarin, jolla hän on voittanut ”Compasso d’Oro”-suunnittelupalkinnon.

Berliinin sukupuolineutraalista WC-konseptista ei kuitenkaan käy ilmi, tarvitaanko todellisuudessa tällaisia naisille soveltuvia pisuaareja ja käyttäisivätkö naiset niitä, sekä olisiko kaikkien Berliinin 250 julkisen vessan uudistamiseen tarvittaville julkisille varoille kuitenkin parempaa käyttöä.

Morgenpost
Berlin Zeitung

  • 210
    Shares