Eurooppa Politiikka

Berliinin SPD:n nuoriso-osasto on sosialistinen, internationalistinen ja feministinen – mutta mielletään nyt myös väkivaltaiseksi

Kuva Pixabay.

Berliinin sosialistinuorten EU-vaalitempaus on herättänyt ristiriitaisia tunteita myös sosialistipuolueen paikallisjohdossa.

Sosialistinen, internationalistinen, feministinen – näin kuvailee berliiniläinen sosialistipuolueen (SPD) nuoriso-osasto Jusos itseään. Jusos mielletään nyt myös väkivaltaiseksi osaston mainostettua eurovaaleja kuvalla, jossa EU-lipulla varustettuun asusteeseen pukeutunut henkilö pitää kädessään pesäpallomailaa. Vaalikampanjasta saa kuvan, että osasto yllyttää väkivaltaan.

Kuvakaappaus Jusos Berlin Facebook-sivu.

SPD:n aluejohtaja ja Berliinin pormestari Michael Müller ottaa sosialistinuorten vaalikampanjaan etäisyyttä.

– Otamme etäisyyttä tämän tapaisiin vaalikampanjoihin. Se voidaan ymmärtää väärin yllytykseksi väkivaltaan, sosialistipormestari toteaa.

Berliinin sosialistien nuoriso-osasto Jusos oli postannut Facebookiin kuvan, jossa EU-lippuun pukeutunut nainen pitää pesäpallomailaa kädessään. Vieressä lukee ”Hajota jääkylmästi nationalismi! ”

Sosialistinuoret aloittivat viime sunnuntaina EU-myönteiset mielenosoituksensa kaikkiaan 49 Euroopan kaupungissa. Mielenosoituksiin osallistui Berliinissä 20 000  ja Kölnissä 45 000 sosialistinuorta, Berliinin SPD:n nuoriso-osasto mukaan lukien.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa