Eurooppa Kulttuuri

Berliinin turkkilaisessa sportbaarissa ei suvaita naisia

Kuvituskuva. Kuva Emrank / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Berliinin Kreuzbergissä sijaitsevassa urheilubaarissa on kaikki mitä mies tarvitsee iloiseen ja viihtyisään iltaan. Hyvin varustettu baari, pitkät penkit, joilla istuessa voi katsoa jättimäisiltä ruuduilta urheilua. Pari peliautomaattia, jos aika käy pitkäksi ja rauha naisilta. Baarissa ei ole yhtään naista, joka pilaisi keskittymisen jalkapallopeliin ulkoisilla avuillaan. Syy tähän on naisten ikuinen porttikielto.

Berliner Kurierin toimittaja istui puoli kahdeksalta espressolla urheilubaarin viereisessä kahvilassa, kun häntä lähestyi noin 45-vuotias tukkilainen nainen. Nainen pyysi journalistia hakemaan hänelle tupakkaa.

Anteeksi, voisitteko hakea minulle tupakkaa tuolta baarista?, kysyi nainen hyvin kohteliaasti.

Kysyttäessä miksei nainen käy itse, tämä kertoi, että baari on naisilta kielletty. “Ei edes tupakkaostoksille?

Ei, edes tupakka ei ole riittävä syy, nainen sanoi.

”Jotkut turkkilaiset miehet vain ovat sellaisia”

Toimittaja mittaili katseellaan baaria hetken ja päätti käydä ostamassa naiselle tupakkaa. Hänen kysyessään baarimikolta naisten porttikiellosta, tämä vastasi olankohotuksella ja mulkaisulla, joka selvästi kysyi: ”Missä ongelma?”.

Virallisesti baarin kaltaiset ravitsemusliikkeet ovat tapaamispaikkoja, jotka jäljittelevät aitoa turkkilaista teehuonetta 80-luvulta. Näiden baarien on tarkoitus ”tarjota mahdollisuus purkaa perhehuolia ja -konflikteja”.

Epäselväksi jäi, miksi naisilta on baarissa oleskelu kielletty. Olankohautus ja merkitsevä katse eivät antaneet selitystä. Tupakkansa saaneen naisen selitys asialle oli yhtä yksitotinen: ”Jotkut turkkilaiset miehet vain ovat sellaisia”.

Lähde: Berliner Kurier

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi