Eurooppa Rikos

Berliinissä poltettiin useita autoja

Kuvituskuva. Kuva Tom Spree / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Berliinin Prenzlauer Bergin kaupunginosassa sytytettiin tahallisesti useita autoja maanantain vastaisena yönä. Asukkaat huomasivat palavat autot ja hälyttivät palokunnan. Poliisin koirapartiot ottivat kiinni kaksi 26-vuotiasta teoista epäiltyä tekopaikan läheisyydestä.

Yhteensä 14 autoa paloi käyttökelvottomiksi, kun tuli levisi kolmesta sytytetystä autosta viereisiin autoihin. Saksan liittovaltion poliisi on ottanut tutkinnan hoidettavakseen paikallispoliisilta, koska teolla oletetaan olevan poliittiset taustat.

Tekoa edeltäneen radikaalien vasemmistolaisten julistaman ”pääkaupungin kaaospäivien” oletetan liittyvän tapahtumiin. Syy ”kaaospäivien” julistamiseen juontaa juurensa poliisin suunnittelemaan ravintoloiden sulkemiseen Berliinin Rigaer-kadulla.

Rigaer-katu on Berliinin radikaalin vasemmiston päämaja-aluetta. Kadulla on useita vallattuja taloja ja luvattomia ravintoloita. Sekä asunnot että ravintolat toimivat ilman vuokrasopimuksia ja asianmukaisia virallisia ilmoituksia.

Alueen asuintaloja ei saa maakuntaoikeiden päätöksen mukaan tyhjentää, mutta poliisilla on oikeus sulkea luvattomat ravintolat.

Teosta epäiltynä pidätetyt miehet ovat päässeet vapaalle jalalle, koska Berliinin poliisijohtajan mukaan heillä ei ole teoille motiivia.

Lähde: Junge Freiheit

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset