Eurooppa Rikos

Berliinissä terrori-iskun suorittanut irakilaismies poseerasi samassa kuvassa kokoomuksen Orpon kanssa

Kuva Facebook.

Berliinin tiistaisen terrori-iskun takana ollut irakilaismies on ollut aiemmin Suomessa.

Berliinissä tapahtui tiistai-iltana useampi terrori-isku, joissa irakilaismies ajoi autolla moottoripyöräilijöiden päälle. Iskuissa loukkaantui kuusi henkilöä joista kolme vakavasti. Iskun motiivi on islamilainen. Poliisille mies oli toistellut ”Allahu akbar” sekä käyttänyt sanaa ”marttyyri”.

Poliisi uskoo, että Sarmad A. on radikalisoitunut vastaanottokeskuksessa. Todisteita irakilaismiehen kulumisesta ISIS-järjestöön ei kuitenkaan ole toistaiseksi löydetty.

Sarmad A. on syntynyt vuonna 1990 Bagdadissa. Hän lienee saapunut Suomeen suuren siirtolaisvyöryn aikana vuonna 2015, sillä miehen Facebook-sivulla on vastaanottokeskuksessa Suomessa otettu kuva, jossa taustalla seisoo sen aikainen sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sekä YK:n tuolloinen pääsihteeri Ban Ki Moon.

Sarmad A, Petteri Orpo (kok.) ja Ban Ki Moon suomalaisessa vastaanottokeskuksessa vuonna 2015. Kuvakaappaus Facebook.

Tarkkaa tietoa ei ole, milloin mies on matkustanut Suomesta Saksaan. Joka tapauksessa Sarmad A. on saanut Saksasta kielteisen turvapaikkapäätöksen ja hänet oli määrä poistaa maasta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko mies saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen myös Suomesta.

Saksassa ollessaan mies on syyllistynyt väkivaltaan ja poliisin uhkailuun.

Petteri Orpo nousi vuonna 2015 otsikoihin todettuaan, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.

Lähde Daily Mail, Tagesspiegel, Iltasanomat, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit