Kolumnit

Kolumnit: Ruotsi nosti turvallisuustasoaan

Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO on nostanut Ruotsin terroriuhkatasoa toiseksi korkeimmalle tasolle. Tämä tarkoittaa sitä, että terroriuhan katsotaan olevan korkea. Koskaan aiemmin Ruotsi ei ole ollut näin korkealla tasolla. Säpon johtajan Anders Thornbergin mukaan kansalaisilla ei kuitenkaan ole syytä huoleen.

– Tietynlainen tarkkaavaisuus kuitenkin kannattaa pitää yllä.

Säpon tiedotustilaisuudessa klo 19.00 Suomen aikaa tuli selville se, että suojelupoliisi on etsintäkuuluttanut yhden henkilön asian yhteydessä. Sitä ei kuitenkaan kerrottu kuka etsintäkuulutettu on ja mistä rikoksesta häntä epäillään.

– Turvallisuuspoliisin tiedusteluosasto on saanut konkreettisia tietoja, että valmisteilla on ollut terroririkoksia. Väkivaltainen ääri- islamismi on edelleen suurin Ruotsiin kohdistuva uhka. On olemassa henkilöitä, joilla on kapasiteettia ja kykyjä tehdä terrori- iskuja Ruotsissa. Tällä ei kuitenkaan ole yhteyksiä Ranskan tapahtumiin.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että kansalaiset voivat jatkaa elämää normaalisti ja esimerkiksi metron käyttöä ei tarvitse välttää.

Päivän mittaan poliisi on lisännyt näkyvyyttä yleisillä paikoilla ja joitakin yksityiskohteita on laitettu valvonnan alle. Yksi suojelukohde on Gefle Dagbladet- päivälehti. Vaikka suojelun syytä ei kerrota, lienee taustalla se, että GD on julkaissut syksyn mittaan useaan otteeseen paljastusuutisia Gävlen moskeijassa harjoitettavasta vihasaarnauksesta. Moskeija kuuluu ääri- islamistiseen salafismiin, joka tarkoittaa koraanin tiukkaa ja kirjaimellista tulkintaa, mm. sharia- lakia maailmanlaajuisesti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa