Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Boris Johnson: Britannia tukisi Suomea, jos se joutuisi hyökkäyksen kohteeksi

Kuva: Pixabay.

Boris Johnson on puhunut yhteisessä tiedotustilaisuudessa Suomen presidentti Sauli Niinistön kanssa allekirjoitettuaan uuden turvallisuussopimuksen, jonka mukaan Britannia antaa sotilaallista apua, jos Suomeen hyökätään.

 

Niinistön mukaan Suomi arvostaa Britannian vahvaa tukea Naton avoimien ovien politiikalle ja Suomen mahdollisuuksia liittyä liittoutumaan. Hän sanoo, että Natoon liittyminen ”ei olisi ketään vastaan”.

”Haluaisimme maksimoida turvallisuutemme tavalla tai toisella, kun mietimme Nato-jäsenyyttä, mutta se ei ole nollasummapeliä. Jos Suomi lisää turvallisuuttaan, se ei ole pois keneltäkään muulta”, Niinistö linjasi.

Johnsonin mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ”lähentänyt Suomea ja Britanniaa entisestään”.

Viitaten uuteen allekirjoitettuun julistukseen Johnson sanoo:

”Kaukaisesta pohjoisesta Baltian maihin ja vielä kauemmas, asevoimamme harjoittelevat yhdessä operatiivisissa harjoituksissa, mikä yhdistää puolustus- ja turvallisuusvalmiutemme. Samalla virallistamme lupauksen siitä, että tulemme aina toisiamme auttamaan”.

Kysyttäessä, tarkoittaako julkilausuma sotilaallisesta avusta brittiläisiä saappaita Suomen maaperällä, Johnson sanoo sopimuksen olevan selkeä:

”Siinä sanotaan, että katastrofin sattuessa tai jompaankumpaan meistä kohdistuvan hyökkäyksen sattuessa autamme toisiamme, myös sotilaallisella avulla”.

”Avun luonne riippuu toisen osapuolen pyynnöstä”, Johnson jatkaa.

Britannian pääministeri korostaa, että Nato on ”puolustuksellinen” liittouma, ja lisää:

”Nato ei aiheuta uhkaa kenellekään. Se on olemassa keskinäistä puolustusta varten”.

 

Lähde: The Guardian

54 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Se sattuu olemaan Venäjä joka varastaa viljaa Ukrainasta kaiken muun ohessa. Harmi ettei ukrainalaiseen vehnään ole laitettu käynnistyksenestolaitteita niin kuin traktoreihin, jotka nekin päätyy kuin ihmeen kautta venäjälle.

Ilkka Forsten

Tuli tässä mieleeni että Englantihan julisti sodan Suomelle jatkosotamme alussa, ja unohti autuaasti mitätöidä julistuksensa kun sota päättyi. Se mitätöinti tapahtui vasta niinkin myöhään kuin 1980 luvun lopulla. Siihen asti olimme siis ” virallisesti ” sotaa käyvä vihollismaa briteille. Tämä ei ole vitsi, vaikka se siltä voi kuulostaakin.

juha II

Höpö, hopö!!!

Niinhän sen asian piti olla Ukrainassakin!

Talvisodassakin länsimaiden (Iso-Britannia ja Ranska) lupaamat siirtojoukot olivat pelkkää kusetusta, jonka läpi Marsalkka Mannerheim näki väsyneillä wanhoilla silmillään sodan loppuvaiheissa ja suositti rauhan tekemistä hallitukselle Neuvostoliiton kanssa. Ison-Britannian sotilasasiamies kävi vielä vokottelemassa sodan jatkamisella. Ranskaa ja Iso-Britanniaa kiinniosti vain Norjan ja Ruotsin malmivarannot ja strateginen etulyöntiaseman hankkiminen Saksalta pois. Siksipä Saksakin pain0osti ankarasti Neuvostoliittoa tekemään rauha ettei länsivallat miehitä Norjaa.
Eikäpä Ruotsi antanut lupaa tulla alueensa läpi Suomeen.

”Älä luota vieraan apuun” on kaiketi jotenkin liittyvä Suomen kohtaloihin. Talvisodassa Ruotsi ei halunnut virallisesti koskea pitkällä tikullakaan avustaakseen Suomea suoraan sotilallisesti. Ehkä julmaa, mutta ruotsalaisilla on kuitenkin ollut jonkinlaista älyä harkita asioista kylmästi vain heidän kannaltaan välittämättä täällä niin pelätystä ”mainehaitasta”!

Suomen perusvikoja on AINA ollut tietynlainen suurenhulluus ja maailman keskipiste syndrooma VS. valtava ilo siitä kun jokin ulkomaan pelle tietää missä Suomi on. Suomi on maantieteellisesti sivussa, mutta se ei ole kuin Paasikiven – Kekkosen aikoina ymmärtänyt ottaa siitä koituvan hyödyn irti.

EU muutti kaiken, koska elitisti poliitikoillemme isot kammarit olivat paaaljon houkuttelevampaa kuin tuhnuiset vaali-tupa-illat jossain Kainuun korvessa puhumassa maito litran tuottajahinniosta.

Kekkosta ikävä

Toivottavasti virallinenkin historiankirjoitus joskus vielä tunnustaa tuon Englannin ja Ranskan bluffin. Täytenä totena sitä edelleenkin kouluissa kerrotaan. Tuolloin jo nähtiin, että niille suurille puheille ei voi liikaa painoa antaa ja nyt saattaa olla kyse aivan samasta asiasta kuin aikoinaan.

taavi

Olen aina pitänyt brittihuumorista.

Ilkka Forsten

Niin minäkin. Boris Jeltsin oli verraton brittikoomikko..

Natoon

Koeta nyt Moskovan Tiltu edes uudistua, kun äitisikin kertoi jo yli 80 vuotta sitten, että Suomessa työläisten ajojahti jatkuu. Koko maassa vallitsee mielivalta. Koteja poltetaan ja ryöstetään. Upseeripaholaiset kiihottavat sotilaitaan. Vankien teloitukset ovat jokapäiväinen ilmiö. Valkosuomalaisten armeija on hajoamassa. Hätä ja kurjuus on kehittymässä huippuunsa.
Tällä hetkellä ryssän kaverina ei halua kukaan olla.

Hmm

Muuten, jos ois ollu edes kelpo naapuri ryssänpaskiaisille 😉 niin nyt ei tarttis ostaa ruplia ostaakseen energiaa. Ruplan arvo noussut heidän edukseen.

Natoon

On se hienoa kun elintaso nousee itärajan takana ja on syytäkin jos perhe saa Ukrainassa kaatuneesta pojastaan 5000 rupiaa niin sillä vaihtaa nyt vajaat 70 euroa. Kyllä niiden kelpaa…

Ilkka Forsten

Mutta me emme osta sieltä energiaa.

....

Ton äiti oli mikä oli, isä ehdokkaita on monta ja kaikki haisevat mahorkalle….

skeptikko

Putiini nauraa katketakseen, Suomi-hölmölässä rustataan lakia, nottei RAJOJA VOI SULKEA MISSÄÄN TILANTEESSA JA KAIKKI MALESKELULUVAN VONKAAJAT ON PÄÄSTETTÄVÄ TUPAAN. Eli Venäjän kannattaa kyörätä useampana portaana ryntäämään koko rajan pituudelta aina 50 000 örkkiä kerrallaan, jokaisella päivän muonapaketti, ei tarvita kalliita tst-varusteita ja aseita, ryntäilevät ihmisten asuntoihin ryöstelemään ja raiskaamaan. Globalistinen Poliisi ei voi mitään, koska kyse on ”hädänalaisista”. Venäjän rataverkko mahdollistaa suurienkin massojen siirron pitkin rajaa todella nopeasti, jatkot kuormautoilla rajanpintaan ja DAVAI!!! Silmitön rynnäkkö lihavien pöytien ääreen. Kaikki Puolustusvoimien miljardien hankinnat ja koko olemassaolo vesittyy parissa vuorokaudessa.

Auttaisko Britannia laukkujen kannossa?

Suomelle tulee silti vain ongelmia. Vaikka V ei hyökkäisi niin se voi tuhota Suomen ampumatta laukaustakaan. Nimittäin lähettämällä massiivisen matutulvan itärajan yli. Ja mitä tekisi silloin hallitus? No ottaisi tietenkin vaikka sadat tuhannet avosylin vastaan.

Zardex

Kyllä se Suomen tuho varmimmin tulee tuosta Lännen arvoyhteisöstä ja sen kaatastrofaalisista tuhoon tuomituista suunnitelmista.

ike

50 vuotta itänaapurissa käyneenä, jopa muutaman kerran viikossa, pitempiä jaksoja unohtamatta, en tiennyt että propaganda vaikuttaa suomessakin noin paljon. Eivät venäläiset tyhmiä ole mutta kuvittele olevasi jatkuvan vääristellyn tiedon kohteena vuosikymmeniä, kyllä se jälkensä jättää. En tosin tiennyt että noin hyvin menee perille suomessakin vaikka ei edes ole suljettu länsimaista nettiä eikä trollitehtaista ole tietoakaan. No tuohon jälkimmäiseen, voihan tuota Yle:n toimitusta tosin niinkin nimittää, noin politiikassa, punavihreä kun on.

Ilkka Forsten

Tein tuon saman huomion. Toisaalta mietin myöskin sitä onko eräät nimimerkit oikeasti suomalaisia, ja miksi niin harvat kirjoittavat tänne omalla nimellään ? Siitä hybridivaikuttamisestahan on myöskin ollut puhetta, ja itänaapurin puolesta trollaaminen on sitä.

Ilkka Forsten

No kun ei ota, nuku yösi huoletta.

skeptikko

Krimin sodasta lähtien on Englanti ollut aina meidän vihollisen puolella ja takasivat Puolankin rajat, Puolalle tunnetuin seurauksin ja nyt Englanti on takuuttamassa meidän turvallisuutta, merien takaa, olemme idempänä kuin Puola, ei nyt löydy luottoa, mutta papereitahan on rustailtu maailman sivu.

Ali

”Jos Suomi lisää turvallisuuttaan, se ei ole pois keneltäkään muulta”, Niinistö linjasi.”

Kyllä on,se on pois Suomelta.
Suomen natoon liitymisestä ei seuraa mitään hyvää,,,toivottavasti olen väärässä.
Miksi euroopan-maiten pitäisi alkaa piirittämään,naton kanssa venäjää? Nato ajaa ainoastaan amerikan intresiä!!!

Horace Smith

Miksi Venäjän pitäisi saada sanella Suomelle mitä saamme tehdä ja kenen kanssa liittoutua. Emme ole Venäjän etupiiri- tai alusvaltio, mutta Suomi ei myöskään ole missään tilanteessa hyökkäämässä tai uhkailemassa Venäjää. Nato ei voi määrätä jäsenvaltioitaan hyökkäilemään mihinkään. Uhkailu ja alistaminen on Putinin leipälaji.

Ali

Olet aivan oikeassa Smith,ei tietenkää venäjä, eikä mikään muukaan maa, saa määrillä mitä Suomi tekee, tai ei tee,,,,,mutta siinä on vain sellainen mahdollisuus, että Nato tuo mukanaan sodan Suomeen,,ei ne pöliät venäläiset sota-herrat turhaa uhkaille.
Mitenkäs jos Ruotsi jää pois kyydistä, silloin Ruotsi jää kolmen natoon liittyneen maan keskelle,sehän olisi turvassa niin kauan, kun ymärillä olevat maat pysyisi pystössä.
Ei se Amerikiiikkaan antaisi tuoda, Venäjän joukkojaan Mexikoon!
Pysyttäs vain kauppa-suhteissä niin Venäjään kuin Amerikaankin!!

Ilkka Forsten

Montako natomaata on joutunut sotaan venäjän kanssa ? Aloitetaan vaikka tästä. Ruotsi ei jää pois kyydistä, koska se on PALJON pidempään kuulunut USA:n vaikutuspiiriin kuin me. Ruotsilla ei ollut YYA sopimusta riesana, se on ollut vuosikymmenet USA:n liittolainen. Tälläkin hetkellä sen ilmavoimien tutkakone kiertelee Ukrainan rajalla edes takaisin, voit todeta asian Flight Radar:n sivustolta. Suomalaisten sotakoneita siellä ei ole.

Ruotsin ilmavoimien kone ei ole siellä USA:n pakottamana, he ovat siellä koska ovat länsimaa ja tuntevat tervetta auttaa ukrainaa.

ike

Olet väärässä. Ajattele nyt vaikka ihan yksinkertaisesti venäjän vaihtoehtoa ja muun euroopan vaihtoehtoa. Venälästen logiikka on niin kummallista että en edes vuosikymmenien maahan tutustumisen myötä sitä ymmärrä. Se ei ole johdonmukaista, propaganda harvoin on. Venäjä jatkuvasti toistaa että Nato on heille uhka. Ei sitä voi ymmärtää millään muulla tavalla kuin siten että se nostaa kynnystä venäjän mielivaltaiselle asioihin puuttumiselle naapurivaltioissa. Aina kummallisesti unohdetaa että Nato on puolustusliitto. Ei se ole uhka. Sen jäsenmaat tekevät kuitenkin omat päätöksensä, vai onko ymmärrettävä että lähes koko muu eurooppa on väärässä ja vain venäjällä on oikea tulkinta asiasta.

Ali

Asiaa puhut,ja jos näin on kuin kerrot,niin iloitsen kansasi,ja myönnän, että olin väärässä,,,,aika näytää.Toivon koko sydämestäni, että minä olen väärässä!

Ilkka Forsten

Tämän(kin) sivuston ongelmana on ne kirjoittajat, jotka provosoivat kaiken aikaa muita luulemaan että USA:n sotatoimet herra ties missä päin maailmaa, on jollakin tavalla naton sotia. Niissä voi olla mukana natomaita, kuten on ollutkin, mutta siitä huolimatta päätökset osallistua tai olla osallistumatta, on tehty kunkin jäsenmaan sisällä, ei USA;n pakottamana.

Ilkka Forsten

Tuohon on helppo vastata. Miksi suomen pitäisi alkaa piirittämään venäläisten kanssa muuta eurooppaa ? Ei putininkaan ajatus ole niin humaani mitä esität, ja toisekseen, koko hässäkkä olisi jäänyt tapahtumatta jos joku ei olisi mennyt ukrainaan ILMAN SODANJULITUSTA joka on sotarikos.

Slava vaan itellenne

Ei EU-maa(NATO:n jäsen) antaa turvatakuut EU-maalle(ei NATO-maa) jotka kummatkin lähettävät aseapua ei EU eikä NATO-maalle. Sitä paitsi ennen Ukrainaa EU:n liittymisjonossa ovat Albania, Bosnia ja Serbia, jotka ovat odottaneet jo vuosia päästäkseen jäseneksi. Ja toiseksi on turha edes yrittää NATO:n jäseneksi korruptio/huume/ihmiskauppa maalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Slava vaan itellenne
Natoon

Samaa laulua lauloi Moskovan Tiltukin jo yli 80 vuotta sitten: ”Asukkaiden kohtalo riippuu kokonaan Mannerheimin mielivallasta. Tuhansia ihmisiä on taivasalla. Tiet ovat täynnä ruumiita. Lahtarien ja pyövelien sorrolla ei ole mitään määrää. Valkoupseerien määräyksiä uhmaavat ammutaan armotta. Sanoin kuvaamattomia ovat Suomen kansan kärsimykset.”

Zardex

Silloin ei ollut mitään sellaista Venäjää kuin nykyään. Ne voimat, jotka sen ajan Neuvostoliittoa ohjailivat, ohjailevat nyt USA:ta ja Britanniaa. Onko hyvä liittolainen se?

Natoon

On hyvä liittolainen! Siellä ei presidentti ole säätänyt itselleen elinikäistä syytesuojaa eikä siellä pääse kenraaliksi sorvarin koulutuksella tai pelkästään presidentin kaveruudella! USA ja Nato ovat tarjonneet jotain suojaa, mutta Venäjä ei mitään. Päinvastoin uhkailuja uhkailujen perään ja ryssät todistavat joka päivä Ukrainassa, että puna-armeija on samanlainen rikollisjoukko kuin 80 vuotta sittenkin.

Ilkka Forsten

Täytyy varmaan printata tuo manifestisi ja laittaa se raameihin tuohon huushollin seinään, niin saa nauraa makeasti lopun elämäänsä. Jos et tehnyt tuota sarkasitisessa mielessä, olet kyllä paras venäjän agitaattori mitä hetkeen tullaan näkemään.

Eka Kettunen

Perin hassua miten paljon on kailotettu Euroopan Unionin luomasta turvallisuudesta, mutta hädän hetkellä apu tuleekin sitten sen ulkopuolelta.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=MhLNBxpo8zY
Samapa tuli mieleen!EU on pelkkä kulissi.
Paljon on kiinnostusta maailmalla kuitenkin asiaa kohtaan ja Salen sanoihin…mitä sanoo putte we’ll see…
Kehuja tulee ainakin kommenteissa.

Ilkka Forsten

Olet vähän hakoteillä. Vaikka en ole mikään EU:n suosija, niin faktat nyt kuitenkin pitää myöntää, ja fakta on että euroopan yhtenäisyys tässä asiassa oli se mikä sysäsi käyntiin ukrainallekin mahdollisuuden pärjätä. Ei siellä yksin USA:n tarjoama apu pelitä. Jos EU olisi, kuten Putin laski mielessään, yhä se ryhmä joka jaksaa väitellä kurkkkujen kaarevuudesta ja laatia siitä direktiivejä, ei mitään massiivista auttamista olisi tapahtunut. Putin sysäsi jopa Saksan joka on ollut miltei pasifistinen valtio euroopan keskiössä, maaksi jolta voi odottaa myöskin sotilaallista voimaa.

Kyllä putin sen tiesi että USA tulee sanomaan sanottavansa, mutta EU yllätti hänet ja nyt onkin peli pelattu putinin osalta. Venäjän kansa maksaa kovan hinnan siitä että äänesti putinin valtaan, sillä tilanne ei parane enää edes sillä vaikka valta vaihtuisi. Länsimaiset yritykset ei enää investoi venäjälle, ja he veivät suuren määrän työpaikkoja venäläisiltä lähtiessään maasta. Nyt tietysti voidaan sanoa että kyllä venäläiset osaavat omansa työllistää, kyllä, mutta millä palkalla ? Ja toisaalta, länsimaiset yritykset toivat varmuutta palkanmaksuun, toisin kuin venäläiset jotka ovat erittäin epävarmoja maksajia. Tämä ilmiö on tuttu jo neuvostoliiton ajalta. Venäjällä on nyt sukupolvi mikä näki ja koki sen mitä länsi voi tarjota, ja mitä haluttiin. Se taru on lopussa ja tilalle nousee tarjontaa mikä ei enää tyydytä ostajaa.

Mitä tuo apu olisi?

Ja mitähän tuo ”apu” oikein on? Eiköhän tämä ollut vain Johnssonin henkilökohtainen mielipide. Samanlainen kuin heti Ukrainan konfliktin alussa se lensi Kiovan ja sanoi Zelenskylle että ”et saa antautua ja lopettaa missään vaiheessa sotaa”. Veikkaan että sama käskytys on edessä kun Venäjä antaa opetuksen Suomelle NATO-hakemuksen allekirjoitusten jälkeen. Ruoka-apua se ei ainakaan olisi.

No, britit ja jenkit ottavat nyt aseidensa vastineeksi noin viisi miljoonaa tonnia viljaa kuukaudessa Ukainan varastoista. Ja näin syöksevät ukrainalaiset vakavaan nälänhätään. Ja sen seurauksena voidaan kohta odottaa todella paljon ukrainalaisia nälkäpakolaisia eurooppaan. satojen rekkojen jonot odottavat purkua Moldovan satamaan Giurgiulestiin, Danubessa. Josta vilja jatkaa matkaansa eri EU-maihin. Pois ukrainalaisten ruokapöydistä.

Ei siis ole lainkaan ihme että venäläisistä pidetään niin paljon kun he tuovat leipää, vettä ja muita elintarvikkeita natseista puhdistettujen alueiden ihmisille.

Ilkka Forsten

Tuovat vettä ja leipää, vievät taulu TV:t traktorit, tietokoneet, pesukoneet, jääkaapit ja paljon paljon muuta. Kyllä siitä kannattaa olla kiitollinen. Natseja ei ole ollut ukrainassa sitten vuoden 1944, jolloin sieltä lähti ne viimeisetkin kohti länttä. On tekopyhää leikkiä auttajaa, jos tuhoaa kaiken ja varastaa loput.

Eikös länsi kanna koko ajan kylki vääränä ruoka-apua ukrainaan, siis toisin kuin väität että siellä tehdään nälänhätää ? Ja jos USA ja Britit jotain vastineeksi avusta ottavat, niin se tapahtuu kyllä ukrainalaisten suostumuksella, toisin kuin venäläisten rosvoamiset.

Kuka niistä venäläisistä niin paljon siellä pitää, kun näyttää pikemminkin siltä että venäläisten lippulaivatkin upotetaan ” rakkauden ” osoituksena.

Puolueeton

Miten Britit antaisivat tukea Venäjän hyökätessä. Talvisodan aikana todettiin, ettei siitä olisi apua. Totta, brittien tarkoitus olikin päästä tunkeutumaan Ruotsin malmialueille ja estää Saksa tarpeet. Mikä nyt on tausta? Sama kuin Ukrainassa, Venäjän kuluttaminen vuorostaan suomalaisten avulla.

Jos tota ei tajuu niin ei tajuu

Naton kautta USA pelaa hölmöm Suomen sotaan aivan niin kuin Ukrainankin.
kandee lukee oheinen blogi, joka on lyhyt refereinti USA:n entisen strategiajohtajan kirjasta. Aukee vähän paremmin jenkkien politiikka.
https://sinikkatyynela.blogspot.com/2022/04/myos-suomi-pelinappulaksi-usan.html

Kata

https://video.foxnews.com/v/6305964840112?fbclid=IwAR39gmmn6uZr8GEb3oncRjY4bLhjhAoXXTHMe-AVNUgNc_X5wdo6-FGDIUk#sp=show-clips

Ei ole kyse yksin ”jenkkien politiikasta” vaan tästä…vauvaruoat ja maitovastike loppu kaupoista,maatalous ajettu alas(muistuttaa ehkäpä Suomeakin,sama agenda) bensa ja inflaatio..kaikki päin he*****ä…ja vain koska leftiesporukka on tätä mieltä että tavikset saa kärsiä!Se nwo…
Mutta silti nämä vasurit vaahtoavat että ”demokratia on tuhoutumassa”,niin kaksinaamaista ja tekopyhää.Kuten meilläkin.Ja täydestä menee monelle vaikka näkevät mitä tapahtuu.
Mutta Ukrainaan riittää rahaa….

Tuumailija

Taasen rapakon takana on nämä suurimmat globalistifirmat ja ”päämajat”, koska saavat siellä ja sieltä huseerata rauhassa, esim. Pfizer, Semper, Montagno, WHO, IPCC, WEF yms. lista on todella pitkä.
Niin usa kuin nämä ”firmat” sen avulla käyttävät satoja miljardeja eu:ssa lobbaamiseen. sopivan tilaisuuden tullen annetaan hallituksen puolelta linnakäsky: Venäjä kauppasaartoon, Pandemia jyllää ja eu niiaa nätisti, WEF porukka mulkkaa käskyn sopimaan lakeihin ja samalla lisukkeena kurjistaa tavallisten kansalaisten elämistä ja olemista ajamalla omia talouksiaan alas.
Rapakon takana ei juuri demokratiaa ole nähty (etenkään vasen puoli), mutta harva huonosti koulutettu kansalainen siellä asiaa tajuaa, kuinka heitä vedätetään ja takapuoleen työnnetään syvemmälle sitä sini-valko-punaista patrioottista tappia.
Jos haluaa elää amerikkalaista unelmaa, on oltava unessa; George Carlin.

Kata

Mitään mitä nyt siellä on meneillään en ole nähnyt aiemmin vaikka olen käynyt siellä 25 vuotta niin monesti etten edes muista monestiko…mutta kuten entiset demokraatit,siis osa heistä,sanovat että puolue ei ole enää se mikä se on ollut…se on nyt commiesporukkaa,jopa äärilaitaa ja heille kuuluu kauniit lässytykset kun takana puuhataan kansalaisten alistamista kaikin keinoin ja sitä se heikosti koulutettu mutta myös koulutetut ”sokeat” eivät tajua.
Ongelma on siinä.
Ja siinä on se sama kuin meilläkin,Trumpista tehtiin peto(mediat!) ja woket huuti ja itki että kohta heidät lähetetään leireille ja saavat merkin hiaan ja niin rakennettiin ”keitaita” sinne sun tänne jossa alpakat lohduttivat(alpakat meilläkin hahaah) näitä sekoja…ja nyt eivät näe kuka se pahis onkaan tai ne Joe-paran takana Joesta ei ole mihinkään.
Koko maa on kohta kuin kolmannet maat.Hyllyt tyhjinä ja vauvat huutaa nälkäänsä kun loppui tuonti(supply chain ei toimi!) ja oma maa ei valmista vaan kaikki on Kiinassa….ja miksi…soppii kysyä täälläkin!Koska tulee halvemmaksi ja omistaja saa enemmän rahaa…siksi.
Inflaatio senkun hurjistuu.
En voi ymmärtää miten sokeita ovatkaan ihmiset näkemään mitä silmiensä edessä tapahtuu.
Koronasta tähän ja kauhua riittää…..kiesus sentään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Suomalaiset on aivopesty kansa

Eräs KGB johtaja sanoi vanhassa haastattelussa aivopesuohjelmasta, että kunnolla aivopesty ihminen ei usko esim. neukkulan keskitysleireihin vaikka näkisikin ne itse.Sama aivopesu on varmaan sumentanut monien vassareiden sun muiden pösilöiden mielet. Siksi varmaan eivät tajua vaikka kaikki onkin romahtamassa tän hullun politiikan myötä.

Kata

Juuripa näin!

ike

Kuka vielä sanoo että NWO on vain salaliittoteoria.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Sepäsepäse!

Kolmossivun tyttö

”Vahvistamme, että jos jompikumpi maa joutuu hätätilaan tai hyökkäyksen kohteeksi, Suomi ja Yhdistynyt kuningaskunta auttavat toisiaan eri tavoin kohteeksi joutuneen maan sitä pyytäessä. Tämä avunanto voi sisältää myös sotilaallisia keinoja.”

Lainaus on suoraan allekirjoitetusta julkilausumasta. Sana” voi” on suomen kielessä vahvasti ehdollinen. Se kuvaa pikemminkin mahdollisesti kuin ehdottoman varmasti tapahtuvia asioita. Mikäli Suomi olisi saanut takeet sotilaallisesta tuesta, olisi sanamuoto lainauksen viimeisessä lauseessa ollut esimerkiksi ”avunanto sisältää myös sotilaallisia keinoja” Tällöinkään sotilaallisten keinojen määrää ja laatua ei ole millään tavalla määritelty. Lisäksi julkilausuman lopussa täsmennetään vielä, ettei se ole juridisesti sitova asiakirja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kolmossivun tyttö
ike

Politiikassa on niin paljon symboolista puhetta, kai silläkin on merkityksensä, tuo menee siihen kategoriaan.

Ilkka Forsten

Sana ” voi ” liittyy vahvasti voileipään. Se ei siis ole ehdollinen, mutta ” ehtoollinen ” se voi olla. Ehdollisesti mutta myöskin mahdollisesti joku käyttää margariinia joka on akselirasvaa eikä siinä paistetut silakat ole yhtä hyviä.

Vili

Ennen NATOon liittymistä suolen pitää julkistaa ”TIITISEN LISTA”.
Myös Johanssonin ja bidenin kuuluu luovuttaa kaikki ”Saddamin joukkotuhoase-petokseen ” osallistuneet poliitikot
ja vale-monarkit Haagin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen.
Emme voi maana liittyä järjestöön jota johtaa kansainvälinen rikollisheimo.

Ilkka Forsten

Mikähän tuo ” heimo ” mahtaa olla ?

Nationalisti

Siinä kaksi globalistisen eliitin pyrkimyksien edistäjää.

Johnsonin suosio ei vissiin ole kovinkaan suuri Britanniassa, en laittaisi painoarvoa hänen kirjoittamilleen sopimuksilleen, kun edes omaa
”koronapandemiaan” liittyvää hässäkkäänsä hän ei kyennyt vastuullisesti selvittämään.

ville vallaton

Boris Johnson voi luvata mitä tahansa ja me voimme uskoa mitä tahansa! Kyllä britti mielellään taistelee viimeiseen suomalaiseen.
En luottaisi tälläisiin lupauksiin! Missä Joe luuraa?
ville vallaton

Kata

https://www.instagram.com/p/CdculkSMeB8/?utm_source=ig_web_copy_link

Joella on hommia..pitää kurjistaa kansalaisia ja saarnata demokratiaa. 😀

ike

Luulin että puhuit ruotsalaisista.