Eurooppa Maahanmuutto

Bosnia-Hertsegovinan viranomaiset paljastivat turvapaikanhakijoiden joukosta kaksi terroristia

Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Bosnia-Hertsegovinan turvallisuusministeri Fahrudin Radončić kertoo, että maan turvallisuusministeriö ei ole aiheettomasti vaatinut kaikkien maahan virranneiden siirtolaisten tunnistamista biometrisillä menetelmillä.

Kahden Bosnia-Hertsegovinaan saapunutta henkilöä voitiin yhdistää aseisiin ja aselaatikoihin kolmannessa maassa, jossa valmisteltiin terroritekoja. Terroristit tunnistettiin Bosnia-Hertsegovinan viranomaiset lähetettyä turvapaikanhakijoiden tietoja maan ”kansainvälisille kumppaneille”.

– Tiedustelupalvelumme on tehnyt hienoa työtä, ja haluan rohkaista turvallisuusvirastoamme tekemään tehtävänsä poliittisesta kannasta ​​riippumatta, sanoi Radončić lehdistötilaisuudessa viime viikolla.

Hän lisäsi, että turvallisuusministeriö ei ole aiheettomasti vaatinut kaikkien siirtolaisten tunnistamista biometrisillä menetelmillä.

Radončić kertoi myös, että Bosnia on vaatinut Pakistanin Bosnian suurlähettiläältä valokuvien ja muiden tunnistetietojen perusteella kaikkien Bosniaan saapuneiden pakistanilaisten henkilötietoja. Pakistanin suurlähettiläs on kuitenkin kieltäytynyt luovuttamasta tietoja.

Lähde Kamenjar.

  • 265
    Shares