Eurooppa Maahanmuutto

Bosnia palauttaa laittomat siirtolaiset Bihaćiin paikallisten asukkaiden ja viranomaisten vastustuksesta huolimatta

Kuva Shutterstock.

Bosnian hallitus ilmoitti torstaina, että Lipan leirin palon jäljiltä ilman oleskelupaikkaa jääneet siirtolaiset siirretään Bihaćiin. Alueella vastustetaan hanketta laajalti, mutta sillä ei ole merkitystä.

Lipan siirtolaisleiri tuhoutui viikko sitten kun matkallaan syvemmälle Länsi-Eurooppaan pyrkivät, Bosniaan juuttuneet laittomat siirtolaiset polttivat leirin.

Nyt Bosnian hallitus on päättänyt, että noin 1000 siirtolaista majoitetaan jo aiemmin suljettuun Biran leiriin Bihaćissa.

Päätöstä edelsi tarkastelu, jossa harkittiin muitakin paikkoja siirtolaisten talvehtimista varten. Viranomaisten näkökulmasta varteenotettava vaihtoehto, Bradinan parakit Konjicin liepeillä jouduttiin hylkäämään, koska paikalliset viranomaiset ja asukkaat vastustivat suunnitelmaa raivokkaasti.

Siirtolaisten muutto Bihaćiin ei tule sekään sujumaan kitkatta, sillä Bihaćin paikallisviranomaiset eivät ole hyväksyneet suunnitelmaa. Viime kuukausien aikana myös paikalliset asukkaat ovat protestoineet päivittäin siirtolaiskuljetuksia vastaan Biran edustalla estäen siirtolaisten saapumisen.

Tuhopoltossa tuhoutuneella Lipan leirillä oleili noin 1300 laitonta siirtolaista kolmansista maista. Sadat siirtolaiset ovat lähteneet omatoimisesti etsimään parempia majoitusmahdollisuuksia Bihaćista ja Sarajevosta.

Lähde Balkan Insight, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa