Eurooppa Maahanmuutto

Bosniaan on saapunut tänä vuonna jo 21 000 laitonta siirtolaista

Kuva De Visu / Shutterstock.

Bosnian hallituksen mukaan maahan on saapunut tämän vuoden aikana 21 000 laitonta siirtolaista. Maan vastaanottokeskukset ovat nyt täynnä.

Vaikka Bosnian poliisi on onnistunut torjumaan yli 7000 laittoman siirtolaisen pääsyn maahan tämän vuoden aikana, merkittävä määrä siirtolaisia on onnistunut pääsemään rajojen yli Bosniaan, mikä johtuu pääasiassa poliisin resurssipulasta.

Bosnia-Hertsegovinaan on saapunut vuoden alusta lukien 21 000 laitonta siirtolaista, uutistoimisto ANSA kertoo. Paine niin Bosniaa kuin koko Balkania kohden kasvaa jatkuvasti.

Unsko-Sanskin kantonin sisäministeri Nermin Kljajic sanoo, että maahan saapuneiden siirtolaisten määrä on suurempi kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Unsko-Sanskin kantoni sijaitsee Bosnian luoteisosassa Kroatian rajalla. Suurin osa siirtolaisista saapuu alueelle pyrkiessään eteenpäin kohti Länttä.

Kljajicin mukaan Bosnian vastaanottokeskukset ovat nyt täynnä, ja tuhannet laittomat siirtolaiset ovat liikekannalla ja majoittuvat omatoimisesti.

Tilanne Bosniassa huononee päivä päivältä ruoan ja lääkkeiden puutteen vuoksi. Lisäksi varkauksien ja häiriköinnin kohteeksi joutuneet paikalliset asukkaat kritisoivat tilannetta.

Suurin osa laittomista siirtolaisista saapuu Pakistanista, Irakista, Syyriasta ja Afganistanista.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset