Eurooppa Maahanmuutto

Bosniaan rakennettavan massiivisen vastaanottokeskuksen odotetaan valmistuvan siirtolaisvyöryn alkuun mennessä keväällä

Kuva De Visu / Shutterstock.

Vuoden 2019 marraskuussa Bosnia-Hertsegovinassa sijaitsevan Bihacin kaupunginvaltuusto päätti tilapäisen vastaanottokeskuksen perustamisesta Lipaan.

Suunnitelmien mukaan 1102 kontista muodostuva siirtolaisten vastaanottoon tarkoitettu kokonaisuus koostuu 728 asunto- ja 252 saniteettikontista sekä 126 kontista, jotka on tarkoitettu poliisia, Punaista ristiä, rekisteröitymispistettä, kansalaisjärjestöjä sekä mediaa varten. Myös keittiö ja ruokasali rakennetaan.

Koko vastaanottokompleksi tulee Sarajevo Times -lehden mukaan olemaan pinta-alaltaan 8,3 hehtaaria. Alueelle rakennetaan 4,5 kilometriä teitä sekä sähkö-, vesijohto- ja viemäriverkosto.

Kontteihin tulee ikkunat, parkettilattiat ja kaikki muu, mitä siirtolaiset tarvitsevat mukavaan oleskeluun. Ulkopuolelta kontit on somistettu miellyttävillä väreillä. Alueelta löytyy myös virkistysalue jalkakäytävineen, puineen ja pensaineen.

Miehet ja naiset tullaan keskuksessa pitämään toisistaan erillään.

Tarkkaan ei ole vielä tiedossa, milloin rakennustoiminta pääsee täyteen vauhtiin, mutta kompleksin pitäisi olla käytössä myöhemmin keväällä siirtolaisvyöryn alkaessa.

EU-komissio tulee todennäköisesti hyväksymään vastaanottokeskuksen, mutta ongelmaksi saattaa nousta Kroatia, jonka rajan lähettyvillä massiivinen keskus tulee sijaitsemaan

  • 504
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset