Eurooppa Maahanmuutto

Bosnialainen piispa: ”Jatkuvasti konflikteja aiheuttavat siirtolaiset eivät tuo mukanaan mitään hyvää”

Sarajevo toukokuussa 2018. Kuva Shutterstock.

Bosnialaisen Bihać-Petrovacin piispa Sergije sanoo, että siirtolaisuus ei ole enää pitkään aikaan ollut humanitaarinen vaan sen sijaan poliittinen kysymys.

Nykymuotoinen siirtolaisuus missä kolmansista maista liikkeelle lähteneet ihmiset vaeltavat Balkanin maiden läpi kohti Länttä saa aikaan vähiten hyötyä mutta toisaalta eniten haittaa serbeille ja bosnialaisille.

– Näiden demografisten suuntausten laatijat ottavat serbien ja bosnialaisten parista parhaat ja tuovat tilalle epäonnistuneita Pakistanista, Afganistanista ja kuka tietää mistä, piispa Sergije kertoo.

Bosnia-Hertsegovinassa aina asuneet lähtevät pois ja tilalle saapuu sellaisia, jotka eivät ole kuulleetkaan maasta aiemmin, piispa muistuttaa.

Piispa uskoo, että käynnissä on prosesseja, joiden syyt tai tavoitteet eivät ole yleisesti tiedossa. Varmaa kuitenkin on, että jatkuvasti konflikteja aiheuttavat siirtolaiset eivät tuo mukanaan mitään hyvää.

– Bihać oli ennen yksi Bosnia-Hertsegovinan kauneimmista kaupungeista, mutta siirtolaisvyöryn jälkeen kaupungista on tullut pelon symboli – pelon, jonka ovat tuoneet sellaiset, jotka eivät kuulu tänne, piispa Sergije sanoo.

Lähde Krajina.

  • 914
    Shares