Eurooppa Maahanmuutto

Bosnialainen pormestari: ”Siirtolaistilanne ei ole koskaan ollut huonompi, olemme valmiita radikaaleihin toimenpiteisiin!”

Bihać 2018. Kuva Shutterstock.

Bosnialaiset rajaseutujen asukkaat kritisoivat valtion ja kansainvälisten järjestöjen kyvyttömyyttä ratkaista siirtolaisongelmaa.

Bosnia-Hertsegovinan luoteisosassa Una-Sanan kantonissa siirtolaistilanne on huonontunut jatkuvasti. Bihaćin pormestari Šuhret Fazlić käyttää kovaa kieltä kritisoidessaan alueen asukkaiden turvallisuutta uhkaavaa hallitsematonta siirtolaisuutta.

– Tilanne ei ole koskaan ollut huonompi. Täällä vallitsee jokapäiväinen siirtolaisten hallitsematon virta. Kaduilla, julkisilla paikoilla ja hylätyissä kiinteistöissä oleilee tuhansia siirtolaisia. Meidät on jätetty yksin tähän tilanteeseen.

Pormestarin mukaan läheiseen Lipan vastaanottokeskukseen voitaisiin majoittaa huomattavasti nykyistä enemmän laittomia siirtolaisia, mutta sähkö- ja vesiliittymien rakentaminen on jostain syystä edelleen kesken.

– Meitä kohtaava ilmapiiri on merkillinen, jopa välinpitämätön, pormestari valitti.

Nyt Bihaćin ja Velika Kladušan paikallishallintojen mitta alkaa olemaan täynnä eivätkä he odota enää kauaa siirtolaisongelman ratkaisemista. He siirtävät tarvittaessa laittomat siirtolaiset leireihin itse.

– Olemme odottaneet kauan, ja nyt olemme todellakin valmiita radikaaleihin toimenpiteisiin. Siirtolaiset on vietävä pois kaupungin kaduilta eikä meitä kiinnosta mikään muu … Jos viranomaiset eivät toimi nopeasti, meidän täytyy ratkaista ongelma itse, koska emme voi enää sallia kansalaistemme elävän pelon vallassa, pormestari sanoi.

Luoteis-Bosniassa Kroatian rajan tuntumassa sijaitsevissa Bihaćissa, Cazinissa ja Velika Kladušassa oleilee yli 7000 laitonta siirtolaista. Noin 4000 heistä oleskelee vastaanottokeskusten ulkopuolella.

Kaikki tämä on johtanut rikollisuuden ja väärinkäytösten dramaattiseen kasvuun alueella.

Lähde Depo.

  • 358
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset