Eurooppa

Bosnialaisen kaupungin asukkaat: Jos valtio ei ratkaise siirtolaisongelmaa, lapset eivät mene kouluun

Kuva Shutterstock.

Bosnialaisen Velika Kladušan vanhemmat ovat kurkkua myöten täynnä laittomien siirtolaisten aiheuttamia ongelmia ja turvattomuuden tunnetta.

Velika Kladuša on noin 45 000 asukkaan kaupunki Kroatian rajalla Luoteis-Bosniassa. Velika Kladuša on yksi Euroopan suurimmista siirtolaisten kauttakulkukeskuksista, ja uusia siirtolaisryhmiä saapuu päivittäin. Viipyessään kaupungissa siirtolaiset aiheuttavat materiaalisia vahinkoja ja kylvävät pelkoa paikallisten asukkaiden keskuudessa.

Nyt turvallisuustilanteeltaan kovin jännittyneen kaupungin vanhemmat eivät halua päästää lapsiaan kouluun niiden alkaessa 7. syyskuuta. Asukkaat vaativat turvallisuusministeri Selmo Cikoticia pidättämään siirtolaiset ja aloittamaan palautukset näiden kotimaihin, Intiaan, Pakistaniin ja muualle.

– Pyydämme kaikkia vanhempia, Velika Kladušan ja Una-Sana -kantonin asukkaita, että he eivät päästäisi lapsiaan kouluun 7. syyskuuta, kunnes liittovaltion ja kantonin hallinnot ovat ratkaisseet siirtolaisongelman. Puhdistakaa kaupunkimme, kadut sekä paikalliset yhteisöt siirtolaisista, varkaista, huumeiden väärinkäyttäjistä, murhaajista, raiskaajista, asukkaat kirjoittavat Facebookissa julkaisemassaan vetoomuksessa.

Koululakko on paikallisille asukkaille viimeisiä keinoja ennen oman käden oikeutta.

– Tämä meidän pyyntömme ei ole seksikäs, mutta jos valtio ei ratkaise tätä ongelmaa, me otamme asiat omiin käsiimme.

Lähde Dnevni avaz.

  • 354
    Shares

Liity kannattajajäseneksi