Eurooppa Maahanmuutto

Bosnialaisen rajakaupungin pormestari varoittaa: ”Viranomaiset eivät enää hallitse siirtolaistilannetta”

Siirtolaiskriisin kourissa painiskelevan Bihaćin pormestari Shuhret Fazliç varoitti tiistaina, että Una-Sanan kantonissa siirtolaiskriisi on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että alueen viranomaiset eivät enää pysty hallitsemaan tilannetta. Hän ilmoitti myös mahdollisista radikaaleista toimenpiteistä, kuten siirtolaisleirien sulkemisesta.

Pormestari Shuhret Fazliç kertoi Kamenjarin mukaan Sarajevossa pitämässään tiedotustilaisuudessa tiistaina, että Bihaćissa majailee noin 6000 siirtolaista. Kyllästyneenä tilanteeseen hän sanoi, että ensi maanantaista alkaen Bihać ei enää auta siirtolaisia, vaan antaa siirtolaiskriisin eskaloitua, jos Bosnian hallitus ei tarjoa taloudellista tukea.

– Nyt riittää. Tämä ei voi jatkua. Tilanne eskaloituu, pormestari totesi.

Hän syytti tilanteesta turvallisuusministeri Dragan Mektić’ä, joka on vähätellyt ongelmaa sanoen Bihaćin alueella olean suhteellisen vähän siirtolaisia.

– Voin vahvistaa, että alueellamme majailee tällä hetkellä yli 6000 siirtolaista, pormestari Fazliç sanoi.

Pormestari painotti, että jos hallitus ei ota ”tässä vakavassa asiassa” johtoa, siirtolaiset vyöryvät kohta Bihaćiin ja muuallekin. Fazliç’n mukaan Sarajevoon saapuu Bihaćista 150 siirtolaista joka yö. Väsyneenä tilanteeseen ja vauhdittaakseen avun saamista hallitukselta, pormestari ilmoitti radikaaleista toimenpiteistä.

– Lopetamme kaikki palvelut Vucjakin siirtolaisleirissä maanantaina, hän ilmoitti

Myös Euroopan unioni on halunnut Vucjakin siirtolaisleirin sulkemista, sillä leiri on liian lähellä Kroatian rajaa aiheuttaen turvallisuusongelmia.

Fazliç syytti myös Kroatiaa siirtolaisten käännyttämisestä takaisin Bosnian alueelle Bihaćiin ja kertoi esimerkkinä tapauksesta, missä Kroatian poliisi palautti siirtolaisryhmän Bosniaan Bajakovon rajanylityspaikalla.

  • 494
    Shares