Eurooppa Maahanmuutto

Bosnialaiset diplomaatit ovat myyneet matkustusasiakirjoja laittomille siirtolaisille

Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Viidenkymmenen Bosnia-Hertsegovinaan saapuneen irakilaisen tapaus on tuonut päivänvaloon bosnialaisten diplomaattien laittoman matkustusasiakirjakaupan.

Bosnian rajapoliisi pysäytti Kamenjar-julkaisun mukaan Sarajevon lentoasemalla 50 Istanbulista Turkista saapunutta irakilaista. Kaikilla irakilaisilla oli turistiviisumit, mutta poliisin kysellessä tarkemmin matkakohteita ja mitä irakilaiset aikovat maassa tehdä, yksikään ei osannut vastata kysymyksiin. Lopulta kävi ilmi, että irakilaiset olivat matkalla Euroopan unioniin Bosnian ollessa vain välietappi matkalla.

Poliisin konsultoitua Bosnian syyttäjänvirastoa irakilaiset palautettiin Istanbuliin.

Viisumeista on maksettu jopa 1000 euroa

Irakilaiset olivat saaneet turistiviisumit Bosnian Jordanian konsulaatista, joka vastaa myös Irakista. Torstaina aloitetun tutkinnan mukaan irakilaiset olivat maksaneet viisumeista jopa 1000 euroa, mikä on merkittävästi enemmän kuin normaali matkustusasiakirjan hinta. Poliisin ja Bosnian syyttäjän tutkimusten mukaan konsulaatti on myöntänyt viisumeita yli 200 irakilaiselle.

Kaikilla  Sarajevossa pidätetyillä irakilaisilla oli varattu majoitus samasta sarajevolaisesta hotellista. Poliisin hotelliin suorittama ratsia vahvisti, että irakilaiset aikoivat jatkaa matkaansa hotellista Kroatiaan ja sieltä eteen päin kohti Länttä.

Eräs irakilainen kertoi poliisille, että ryhmä oli jo maksanut kaksi tuhatta euroa Sarajevossa oleville ihmissalakuljettajille, jotta nämä opastaisivat irakilaiset Kroatiaan.

– Tämä on todellinen skandaali. Sillä välin kun maamme kamppailee siirtolaiskriisin kourissa, diplomaattimme täyttävät taskunsa, nimetön poliisilähde kommentoi tilannetta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa