Eurooppa Maahanmuutto

Bosnian rajapoliisi on torjunut tämän vuoden aikana yli 7000 laitonta siirtolaista

Kuva Nicolas Raymond / Flickr / CC BY 2.0

Vuoden alusta lukien Bosnian poliisi on torjunut yli 7000 laittoman siirtolaisen pääsyn maahan. Saavutuksesta huolimatta merkittävä määrä siirtolaisia on onnistunut pääsemään rajojen yli Bosniaan, mikä johtuu pääasiassa poliisin resurssipulasta.

Tämän vuoden alusta 12. elokuuta mennessä Bosnian poliisi onnistui torjumaan 7 650 laittoman siirtolaisen yritykset ylittää maan raja laittomasti, kertoo Total Croatia News. Silti maahan on päässyt tuhansia laittomia siirtolaisia.

– Suurin osa laittomista siirtolaisista saapuu Pakistanista, Irakista, Syyriasta ja Afganistanista, Bosnia-Hertsegovinan rajapoliisin päällikkö Zoran Galić sanoo.

Bosniaa uhkaa jatkuva siirtolaispaine Serbian ja Montenegron suunnalta. Samaan aikaan tilanne on vaikea Bosniassa siirtolaisreitin lännen puoleisella alueella,  Krajinassa.

Poliisipäällikön mukaan yhteistyö Bosnian ja Kroatian poliisin kanssa sujuu hyvin. Hän muistuttaa myös tapauksesta, missä 18 loukkaantunutta siirtolaista löydettiin rajan tuntumasta. Siirtolaiset väittivät loukkaantuneensa Kroatian rajapoliisin pakottaessa heidät takaisin rajan yli Bosniaan. Minkäänlaista siirtolaisten väittämää tapahtumaa ei kuitenkaan ole rekisteröity kummankaan maan viranomaisen toimesta.

Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarović muistutti hieman aiemmin, että ”kun joku kuljeskelee vaikeassa maastossa, on aivan normaalia, että tulee naarmuja, ruhjeita ja vammoja.”

Poliisipäällikkö Galić toteaa, että Bosnian poliisi tarvitsee velvoitteistaan selvitäkseen erikoisvälineistöä ja lisävoimia. Rajapoliisilta puuttuu tällä hetkellä 375 virkailijaa välttämättömiin tehtäviin, mutta selvitäkseen kunnialla Serbian ja Montenegron rajojen valvonnasta, rajapoliisi tarvitsee vähintään 1000 poliisia lisää.

Valvottava raja-alue on pituudeltaan noin 600 kilometriä.

  • 4
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset