Eurooppa Politiikka

BREX PISTOL: Punk-legenda Johnny Rotten ylistää Brexitiä ja tukee Trumpia

John Lydon aka Johnny Rotten - Brex Pistol

Brittiläinen kulttuuri-ikoni ja punkrockin isä John Lydon (Johnny Rotten) ylistää populistisia, eliitinvastaisia liikkeitä kaikkialla lännessä.

Lydon tuki Brexitiä, väitti että vasemmistomedia epäreilusti panetteli presidentti Donald Trumpia, sekä sanoi haluavansa puristaa ”fantastisen” Nigel Faragen kättä kiitokseksi tämän taistelusta poliittista eliittiä vastaan.

Good Morning Britain -aamulähetyksessä Sex Pistolsien entinen nokkamies hehkutti, kuinka UKIP-johtaja johti Brexitiä puolustavien kalastajien laivastoa niin kutsutussa ”Thames-joen taistelussa”, missä nämä kohtasivat EU-myönteisten miljonäärien ja julkkisten ryhmän.

”Hänen sanasotansa jälkeen Bob Geldoffin kanssa olen halunnut puristaa hänen kättään, koska se oli niin uskomatonta … Mikä on suhteeni Brexitiin? No, sehän on tämä: työväenluokka on puhunut, ja minä olen yksi heistä, ja olen heidän kanssaan,” hän sanoi.

Punk-ikoni sanoi myös, että epätavallinen ulkopuolelta tullut presidentti Trump oli eräänlainen punk rock -poliitikko, jonka kimppuun mediaeliitti hyökkäsi epäreilusti.

Hän kuvaili Trumpia ”monimutkaiseksi kaveriksi,” ja jatkoi: ”Kuten eräs journalisti kerran kysyi minulta, onko hän poliittinen Sex Pistol? Tavallaan. En pidä lainkaan amerikkalaisesta vasemmistomediasta, joka yrittää tahrata jannun rasistiksi, ja sehän ei ole lainkaan totta. Hänessä on monia puutteita ihmisenä, mutta rasisti hän ei ole, ja saattaa olla, että koko tästä tilanteesta syntyy jotain hyvää, koska se kauhistuttaa poliitikkoja. Minä pidän tätä ilon aiheena.”

Kun TV-lähetyksen isäntä kuvasi Trumpia ”eliitinvastaisuuden arkkityypiksi”, Lydon sanoi: ”Uskaltaisinko sanoa, mahdollinen ystävä.”

Lydon paljasti myös kunnioittavansa perinteitä. Kun sotilaskoneet lensivät vuonna 2011 ylilennon prinssi Williamin ja Kate Middletonin häissä, se ”muistutti toisesta maailmansodasta ja kuinka armotonta natseja vastaan taistelu oli. Minulle se oli historian toisintoa, älkäämme unohtako sitä,” hän sanoi.

Punk-idoli on tukenut Brexitiä jo kauan, ja viime vuonna hän sanoi olevansa iloinen, kun ”työväenluokka on noussut eliittiä vastaan ja ottavat maan takaisin” äänestämällä maan ulos Euroopan unionista.

Breitbart

  • 230
    Shares