Eurooppa Maahanmuutto

Britannia aikoo pysäyttää siirtolaisveneet verkoilla – Nigel Farage: ”Meitä johtavat idiootit”

Englannin kanaali. Kuva NASA / public domain.

Britannia saattaa ottaa käyttöön kelluvat verkot taistelussa saarivaltioon pyrkiviä laittomia siirtolaisia vastaan.

Sisäministeriön ”kanaalinuhkakomentaja” Dan O’Mahoney kertoi Telegraph-lehdelle, että verkot tarttuisivat venemoottorien potkureihin ja pysäyttäisivät siirtolaisveneet.

– Se on sen tyyppinen juttu, kyllä. Eli turvallisesti estetään moottorin toiminta ja otetaan siirtolaiset omaan alukseemme, O’Mahoney selvitti suunnitelmaa.

Suunnitelma on viimeisin sarjassa erilaisia toimenpiteitä, joilla Britannia yrittää kitkeä Ranskasta saarivaltioon suuntautuvan laittoman siirtolaisuuden. Aiemmin on ehdotettu muun muassa siirtolaisten kuljettamista tuliperäiselle saarella sekä vesitykkejä siirtolaisten käännyttämiseksi merellä.

– Olemme erittäin lähellä turvallista palautustaktiikkaa, jossa siirtolaisaluksen toimintaan puututaan turvallisesti, otetaan siirtolaiset omaan alukseemme ja viedään heidät takaisin Ranskaan, ”kanaalinuhkakomentaja” kertoi.

Torjuntasuunnitelma kokonaisuudessaan koostuu neljästä osasta. Verkkojen lisäksi sosiaalisen median avulla pysäytetään siirtolaisvirta Afrikassa ja Lähi-idässä, vähennetään noilta alueilta kohti Britanniaa lähtevien siirtolaisten määrää ja uudistetaan Britannian turvapaikkajärjestelmä.

Mr. Brexit, Nigel Farage tyrmäsi idean järjettömänä.

– Potkurit takertuvat ja veneet joko ajelehtivat laivaväylille tai uppoavat nousuveden tullessa. Tämä tappaa ihmisiä, Farage sanoi.

– Parempi palauttaa laittomat eikä hukuttaa heitä. Meitä johtavat idiootit, Farage jatkoi.

Lähteet Telegraph, Breitbart.

  • 509
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset