Eurooppa Kulttuuri

Britannia: ”Tyttöjä ei saa sanoa tytöiksi”

Kuva Pixabay.
Naissukupuolta olevia oppilaita ei saa kutsua ”tytöiksi” tai ”rouviksi”, koska se muistuttaa heitä heidän sukupuolestaan, sanoo Britannian opetusministeriön entinen mielenterveysasiantuntija.

Englantilaisessa tyttökoulujen liiton jokavuotisessa konferenssissa opettajille kerrottin, että heidän ei tule kutsua tyttöoppilaita tytöiksi.

Opettajat eivät saa kutsua tyttöjä tytöiksi, koska se muistuttaa heitä jatkuvasti heidän sukupuolestaan, Natasha Devon, hallituksen entinen mielenterveysasiantuntija sanoi.

Sen sijaan heidän tulee käyttää sukupuolineutraaleja ilmaisuja, kuten ”oppilas”, ”opiskelija” tai ”väki”. Sama koskee hänen mukaansa myös poikia.

En usko, että jatkuvasti kannattaa muistuttaa sukupuolesta ja kaikista niistä stereotypioista, joita siihen liittyy, hän painotti.

Devonin mukaan toinen syy olla käyttämättä termejä ”tyttö” tai ”poika” liittyy siihen, että paikalla saattaa olla muunsukupuolisia.

Ei voi olettaa, että jonkun sukupuoli on se, miltä hän näyttää, entinen mielenterveysasiantuntija totesi.

Britannian opetusministeriö nimitti neiti Devonin koulujen mielenterveysasiantuntijaksi, mutta erotti hänet yhdeksän kuukauden jälkeen neiti Devonin kritisoitua hallituksen politiikkaa.

The Telegraph

  • 316
    Shares