Eurooppa Maahanmuutto

Britannia: Vähemmistömuslimit asentavat metallinpaljastajat moskeijoihinsa uhkausten vuoksi

Bait-ul-Futuh-moskeija Lontoossa. Ahmadiyya-moskeija on Länsi-Euroopan suurin. Kuva Incredibleahmadiyya / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Britanniassa Ahmadiyya-muslimit asentavat metallinpaljastajat moskeijoihinsa heidän johtajiensa saatua tappouhkauksia toisilta muslimeilta.

Ahmadiyya-muslimit – islamin vähemmistölahko – joutuvat ottamaan käyttöön uusia menetelmiä turvallisuutensa takaamiseksi Britanniassa. Lahko on päättänyt asentaa metallinpaljastajat moskeijoidensa sisäänkäynteihin. Sisään tultaessa myös muslimien henkilöllisyys tarkastetaan.

Farooq Aftabin, Britannian Ahmadiyya-muslimien yhteisön AMC:n tiedottajan mukaan heitä vainotaan Pakistanissa, mutta sitä ei pitäisi sallia Britanniassa.

Ihmiset, joiden mielestä emme ole muslimeja, ovat oikeutettuja omaan mielipiteeseensä, mutta raja täytyy vetää johonkin, sillä väkivalta ei ole perusteltua, Aftab sanoi.

Yhteisömme on extremistien hyökkäysten kohteena, mutta sitoutumisemme rauhaan ja rakkauteen on järkkymätön, hän selitti.

Britanniassa Ahmadiyya-muslimien keskuudessa pelko on saanut valtaa, sillä eräs yhteisön jäsen puukotettiin hengiltä Glasgowissa uskonsa vuoksi.

Poliisi on tutkinut uhkailuja ja uskoo, että niihin ovat syyllisiä Britannian muut muslimiryhmät.

Asiasta kertoi Daily Mail.

  • 82
    Shares