Eurooppa Rikos

Britannia: Viraalivideo autistisen teinin pidätyksestä – tyttö sanoi ”naispoliisin näyttävän lesbolta, kuten mummikin”

Kuvakaappaus: Tiktok, X / Lisa Rozycki.

Teinin äiti väitti, että hänen tyttärensä oli pidätetty, koska hän oli sanonut naispuolisen poliisin näyttävän lesbolta kuten tytön isoäitikin.

Video, jossa väitetään autistisen teini-ikäisen olevan pidätetty Britanniassa vihapuheesta ja jonka poliisit raahasivat ulos kotoaan, koska hänen väitetään sanoneen naispoliisin näyttävän lesbolta kuten hänen isoäitinsäkin, on herättänyt närkästystä verkossa.

Alun perin teini-ikäisen äidin TikTokiin julkaisema ja sittemmin X:ssä yli 2 miljoonaa kertaa katsottu video näyttää ainakin kuusi West Yorkshiren poliisia saapumassa yksityisasuntoon, jossa teini-ikäinen pidätettiin.

Videolla nähtiin, kuinka häntä raahattiin poliisiautoon huomattavan hädissään.

Äidin mukaan autismista kärsivä teini sanoi ohimennen äidilleen, että yksi poliiseista näytti lesbolta, kuten hänen isoäitinsäkin.

Kuvamateriaalissa näkyi poliisien ja teini-ikäisen perheen välinen riita hänen kotonaan Leedsissä, jossa teini-ikäisen nähtiin kyyristelevän portaiden alla ja hakkaavan seiniä hädissään.

Hänen äitinsä kertoi poliiseille, mukaan lukien naispoliisille, jolle väitetty huomautus oli osoitettu, että hänen lapsensa on vammainen.

”Hän on autistinen!” äiti kertoi poliisille, johon loukkaantunut naispoliisi vastasi: ”En välitä”, ja ilmoitti perheelle, että teini pidätettiin.

”Hänen isoäitinsä on lesbo. Hän on naimisissa naisen kanssa. Hän ei ole homofobinen”, äiti vakuutteli.

Loukkaantuneen poliisin nähtiin puristavan kätensä nyrkkiin.

”Hän ei kohdistanut sitä poliisiin. Se ei ole homofobinen huomautus. Hän sanoi: ’Luulen, että hän on lesbo kuten mummikin'”, äiti lisäsi.

Tämän jälkeen poliisit tarttuivat tyttöön, jonka kuultiin huutavan ja kiljuvan, ja raahasivat hänet ulkona olevaan poliisiautoon.

”Selitin heille myös, että hänellä on vakava skolioosi ja vääntynyt selkäranka. Jos he vetävät tyttöä käsivarsista, se aiheuttaa hänelle äärimmäistä kipua hartioissa”, äiti kirjoitti videollaan.

Teinin äidin Lisa Rozyckin maanantaina julkaisemien Facebook-viestien perusteella hänen tytärtään pidettiin vangittuna lähes vuorokauden ajan ennen kuin hänet vapautettiin ilman syytteitä.

”Poliisi on siis haastatellut tytärtäni ilman, että minä olen paikalla hänen huoltajanaan. Sen jälkeen hän oli 20 tuntia sellissä, koska hän oli sanonut, että poliisi muistutti häntä hänen lesbosta isoäidistään. Ja huomatkaa tämä – häntä ei ole syytetty, mutta hänet on vapautettu takuita vastaan ilman mitään ehtoja? Mitä se edes tarkoittaa? Tietääkö joku?” Rozycki kirjoitti.

Lähteistä ei ole pystytty tarkistamaan, miksi viranomaiset ylipäätään menivät kiinteistöön.

Poliisin toiminta raivostutti konservatiiviset kommentaattorit

Useat konservatiiviset kommentaattorit ja aktivistiryhmät tuomitsivat yli-innokkaan poliisitoiminnan. Videota kommentoi jopa maailmanlaajuinen tenniksen supertähti Martina Navratilova, joka sanoi, että se näytti siltä kuin poliisi olisi ”tullut hulluksi”, ja vaati asianomaisten poliisien erottamista.

”Tämä on vietävä välittömästi ammattioikeudellisten valvontaviranomaisten käsiteltäväksi ja harkittava laittomia pidätyksiä koskevia toimia”, totesi Fair Cop -aktivistiryhmä, joka koostuu sukupuolikriittisistä lakimiehistä, poliiseista, kirjailijoista ja ammattilaisista, jotka vastustavat viranomaisten ”Isoveli valvoo-ylilyöntejä”.

”Tämä edustaa poliittisen ideologian vallassa olevien poliisivoimien pahinta mahdollista pahuutta. Laitonta, suhteetonta ja vihamielistä.”

”Emme tiedä, mitä tapahtui välittömästi ennen pidätystä tai välittömästi sen jälkeen – mutta tuntuu vaikealta nähdä, miten tämä olisi pelastettavissa. Videopätkä osoittaa lainvastaista ja vaarallista poliisitoimintaa”, aktivistiryhmä lisäsi.

”Tämä on kuvottavaa. Poliisi ahdistelee, pelottelee ja pidättää autistisen lapsen vain siksi, että hän sanoi, että hänen mielestään joku näyttää lesbolta. Heidän pitäisi olla nappaamassa oikeita rikollisia eikä kiusata lapsia”, huomautti David Kurten, entinen UKIP-poliitikko ja opettaja.

”Äitinä, jolla on autistinen tytär, jolla ei ole mitään ”suodattimia” ja jolla on samanlaisia oireita kuin tällä lapsella, tämä saa minut vapisemaan ja raivostumaan samanaikaisesti”, sanoi katolinen mediakommentaattori Caroline Farrow.

Kuvamateriaalia hyödynsivät myös useat sananvapautta puolustavat kampanjat Irlannissa, jossa hallitus pyrkii toteuttamaan kiistanalaisia uudistuksia maan vihapuheeseen liittyviin lakeihin.

”Meidän ei tarvitse katsoa kauemmas kuin Britanniaan nähdäksemme, miten vihapuheita koskeva lainsäädäntö toimii käytännössä. Muutaman kuukauden kuluttua Garda (The Garda Síochána) voi joutua pidättämään henkilöitä tällaisin perustein”, huomautti Free Speech Ireland.

”Tämä voi olla edessä Irlannissa, jos Helen McEntee ei tee oikeaa ratkaisua ja heitä roskakoriin lakiehdotusta, joka ei pärjää millään foorumilla, joka puolustaa lakia ja luonnollisia oikeuksia ja vapauksia”, lisäsi Lawyers For Justice Ireland.

Lähde: Remix

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ei kai ne heitä roskikseen hyvää lakiehdotusta, jolla voi kyykyttää poliittisia vastustajia ja alistaa kansan pitämään turpansa kiinni.

ilkka

Jostain syystä autista Thunbergia ei ole koskaan retuutettu, hän saa aina prinsessakohtelun. On siis vakava asia sanoa jonkun näyttävän joltain, mutta yhteiskunnan vihaaminen ja halu muuttaa se kommunistiseksi on suotavaa.. Hyvin menee maailma.

John Quiman

Greta T onkin globalisteille valmistettu show, jolla myydään ilmastohätätilaa ja ilmastouskonnosta väärää mieltä olevien kadotusta, tulista pätsiä, johon syntiset heitetään.

Ovat ottaneet oppia niistä uskonnoista, joita on myyty pelottelemalla.

Marko Kristian

Täähän on ihan korona-ajalta tuttua touhua länsimaissa.
Australiassa joka on lähellä Britanniaa poliisit kyynelkaasutti ja pahoinpiteli 12-vuotiasta tyttöä koska hän oli kaupassa ilman maskia. Sen sijaan oikeita rikollisia ei edes yritetä saada kiinni.
Jos poliisi etsii kolmea mustaa miestä, niin poliisin tiedotteessa sanotaan ”yhdellä oli tummat vaatteet”

Peter Kreisler

Näyttää siltä, että myös Englannissa poliisin ammattiin hakeutuu joko ”puupäät” tai älykkörikolliset. Suomessa esimerkkejä on kaikenlaisista ”munattomista nillittäjistä” ja älykköpuolelta Jari Aarnio, Pekka Erkkilä, Antti Pelttari jne…
Yleensä Suomessa nämä älyköt palkitaan vielä Vuoden poliisin arvonimellä.

Uusimmat uutiset