Eurooppa Maahanmuutto

Britanniaan laittomasti pyrkivä irakilainen Calaisissa: ”Tärkein asia on hyvä onni!”

UK chanel kanaali siirtolaiset migrants
Laittomia siirtolaisia Englannin kanaalissa. Kuvakaappaus Nigel Faragen videolta.

Ranska ja Iso-Britannia kasvattavat poliisivoimia ja ottavat käyttöön huipputeknologisia valvontalaitteita Ranskan pohjoisrannikolla, jotta siirtolaisveneiden kanaalin ylitykset vaikeutuisivat. Laittomat siirtolaiset puolestaan ovat valmiita toteuttamaan vaativiakin toimenpiteitä saavuttaakseen Yhdistyneen kuningaskunnan.

Calaisin rannalla santarmit etsivät vihjeitä siirtolaisista, jotka valmistautuvat käynnistämään veneensä ja ajamaan ulos merelle kohti Yhdistynyttä kuningaskuntaa. He katselevat pimeydessä hiekkadyynejä pimeänäkölaitteillaan.

– Viime viikolla näimme kaksi siirtolaisvenettä lähtemästä alueelta noin kolmen aikaan aamulla, sanoo yksi santarmeista. Kun häneltä kysytään, mitä tapahtuu, kun he havaitsevat veneen jo merellä, hän naureskelee: ”No, emme aio uida heidän peräänsä!”

Kanaalin ylittäviä siirtolaisveneitä on vaikea napata, sillä kiinniottoa pidetään yleensä liian riskialttiina matkustajille. Ranskan laivaston alukset puuttuvat asiaan vain silloin, kun siirtolaiset näyttävät olevan vaikeuksissa, esimerkiksi jos heidän veneensä on uppoamassa. Siksi useimmat Ranskan rannikolta vesille lasketut veneet päätyvät yleensä saarivaltioon.

Kuluvan vuoden aikana jo yli 9000 ihmistä on ylittänyt kanaalin veneellä. Koko viime vuoden aikana laittomia kanaalin ylittäjiä oli 8420. Kasvu on saanut Ranskan hallituksen ilmoittamaan, että se kaksinkertaistaa poliisipartiot pohjoisrannikollaan estääkseen siirtolaisveneitä pääsemästä Britanniaan. Toimenpiteisiin kuuluu myös korkean teknologian valvontalaitteiden asentaminen ja käyttö, minkä rahoittaa suurelta osin Iso-Britannian hallitus.

Laittomassa siirtolaisuudessa hyvä onni ratkaisee

Siirtolaisleireillä Calaisin ja Dunkirkin ympäristössä poliisin aikaansaama paine näyttää vain lisäävän maahanmuuttajien motivaatiota ylittää Englannin kanaali. Heidän päättäväisyyttään ruokkii utopistinen visio Yhdistyneestä kuningaskunnasta tai sukulaisten läsnäolo siellä. Toiset sanovat, että heidän on mentävä Iso-Britanniaan, koska heidän turvapaikkahakemustaan ​​ei varmasti hyväksytä missään muualla.

– Englanti on viimeinen mahdollisuuteni. Jos voisin jäädä Ranskaan, haluaisin. Mutta en voi saada turvapaikkaa täältä, koska minulta otettiin sormenjäljet, kun tulin Italiaan, 25-vuotias eritrealainen Suleiman kertoo.

Hänen tilanteensa johtuu Dublin-asetuksesta, joka määrää, että turvapaikanhakija voi jättää turvapaikkahakemuksensa vain siinä maassa, jossa hän ensimmäistä kertaa saapui Euroopan alueelle.

Siirtolaiset matkaavat saarivaltioon pääasiassa kahdella tavalla: piiloutuminen Iso-Britanniaan ajavaan kuorma-autoon on halpa tai jopa ilmainen mutta jotensakin epäluotettava matkustustapa.

Matka pienveneellä on luotettava mutta kallis tapa ylittää kanaali. Jokainen siirtolainen joutuu maksamaan venematkastaan jopa yli 2000 euroa.

Summa on aivan liian suuri sudanilaiselle Awatille, joka on ajatellut jakaa kustannuksia kymmenen muun siirtolaisen kanssa hankkimalla yhdessä oman veneen ja moottorin.

Raha on suuri ongelma myös 17-vuotiaalle Irakin kurdille Mustafalle.

– Minulla ei ole tarpeeksi. Mutta ehkä voin työskennellä ajajana ja ohjata venettä GPS:llä, jotta saan lopulta rajan ylitettyä ilmaiseksi, sanoo Mustafa.

Mustafa kuitenkin muistuttaa, että raha ei aina ratkaise, kun kyseessä on laiton siirtolaisuus.

– Jos haluaa päästä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, tärkein asia on hyvä onni, irakilainen muistuttaa.

Lähde Infomigrants.

Tilaa
Ilmoita
guest

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kaino-Vieno Huttunen

”Kanaalin ylittäviä siirtolaisveneitä on vaikea napata, sillä kiinniottoa pidetään yleensä liian riskialttiina matkustajille.”

Minusta tämä on kummallista. Laiton maahantulo on rikos siinä, missä moni muukin. Poliisilla on oikeus pysäyttää pakeneva rikollinen käyttämällä voimakeinoja, missä on myös riskinsä, käytettiinpä etälamautinta, piikkimattoa tai asetta. Tässäkin rannikkovartiosto voisi ajaa veneen kiinni kahdella aluksella, jolloin uimasilleen joutuneita olisi enemmän käsipareja onkimassa. Joka tapauksessa laittomat maahantulijat ottavat itse riskin ja ovat itsestään vastuussa.

John Quiman

Siellä on varmaan suvakkilamielisiä määräyksiä vartijoille. Tarkoitus on olla estelevinään ja joskus pysäyttää joku, että saa kirjata kiinnioton silloin tällöin.

Puolueeton

”Orpon mukaan on päivänselvää, että hallitusyhteistyö ei olisi perussuomalaistenkaan kanssa helppoa. Puolueiden näkemysten yhteensovittaminen olisi haastavaa Euroopan unioniin, ilmastonmuutokseen ja maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä.” Lainaus Hesarista
Äänestäjä! On siis ilmeistä, että kokoomus sopii parhaiten vihervasemmiston kanssa yhteistyöhön ja on yksi osa vihvasismia.
Fasismi on Italiassa ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntynyt kansallismielinen totalitaristinen liike. Vihvasismi on Euroopassa EU syntymisen jälkeen syntynyt globalistinen totalitaristinen liike.

Yks nainen vaan

Juuri Orpohan sisäministerinä laski 2015 läjäpäin mamuja Suomeen, tuskin on mieltään muuttanut. Toivottavasti hänestä ei tule seuraavaa pääministeriä.

Vaihtakaa Mikin tilalle ...

Kas on Mikki merelle lähtenyt
Pikku kaarna purrellaan
Ja vaik’ onkin tuuli vain yltynyt
Mikki laulaa innoissaan:

”Hiuli hei, huoltanyt ei
Merimies näin käy merta päin
Hiuli hei, merimies ei
Pelkoa siis tunne ei!”

Ja kun aallot Mikkiä keinuttaa
Kotirannat kauas jää
Oi-voi, mikä kummitus tuolla, HAA
Mikki aivan säikähtää

Hä-hä-hä-hää
Mä oon meripeikko, hä-hä-hä-hää
Tyi-rät-tät-tät-tät-tät-tää
Purtes on heikko, aaltoihin jää
Tyi-rät-tät-tät-tät-tät-tää

Oi, oi, oi, oi
Pelkään jo voi, armoa suo vie emoni luo
Oi kiltti Peikko, olen niin heikko
Pelasta auta, oi

Oi, oi, oi, oi
Oi oi, oi, oi
Oi, oi, oi, oi
Oi, oi, oi, oi
Vie emoni luo
Olen heikko
Pelasta, auta, oi.

Myös pienen purtesi hävitän, hä-hä-hä-hä-hää

Vaan mik’ ihme valkea lintunen
Yli kuohuin kiitää päin?
Kas’ noin Suomenjoutsen käy auttamaan
Ja nyt laulu soi taas näin:

”Hiuli hei, huoltanyt ei
Merimies näin käy merta päin
Hiuli hei, merimies ei
Pelkoa siis tunne ei!”

Ilkka Mänttäri

Kerta on huumoria. Don´t ower do it. En nyt oikein löytänyt tuohon oikeaa käännöstä.

Eka Kettunen

Siirtolaisleirien siirtäminen Afrikkaan tai muualle tuhansien kilometrien päähän vaikeuttaisi kanaalin ylittämistä kummasti, nykyinen touhuilu on pelkkää teatteria.

Tukiainen

Maahanmuuttajien kotoutumisen ongelmaa yritetään aina ratkaista sillä että annetaan lisää rahaa maahanmuuttajien yhdistyksille. Ratkeaisikohan ”äärioikestonkin” ongelmat sillä että annettaisiin lisää rahaa äärioikeistolaisille yhdistyksille ja toimijoille?

John Quiman

Varsin looginen ajatus. Suvakkien logiikan mukaan ilmainen raha rauhoittaa, kunhan se ei mene suvakin taskusta.

Suomi kantaa vastuunsa jne.

Vokkipetterin takki alkaa pikkuhiljaa kääntyä oikein päin:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008152795.html
Kun lukee tuon jutun kommentteja niin näyttää siltä että Helsingin Sanomat on vihdoin ja viimein onnistunut käynnistämään sitä haluamaansa ”Suomen parasta keskustelua”.

John Quiman

Petteri Matukuono siinä puhuukin tietoisia vääristelmiä persuista. Hän mm. väittää, että persut vastustavat kaikenlaista maahanmuuttoa, vaikka hän ihan varmasti tietää, että noin ei ole. Orpo onkin tunnettu valehtelustaan ja jopa valheteluidensa kehumisella naama virneessä.

Hätätila tai väärinymmärrys

Ranskalaiset eivät voi siis estää lähtöä rannalla eikä myöskään merellä. Ollaan kuitenkin täydellä palkalla töissä, mutta mikään ei kuulu tehtäviin. Selittely, välttely, valehtelu ja kieroilu ovat osa kulttuuria.

John Quiman

Jos siellä olisi huumeen salakuljettajien veneet liikkeellä, kyllä pysäyttäisivät. Ihmissalakuljetuksen kohdalla vain tarkkaillaan ja joskus pysäytetään, jos rauhallisesti kävellen ehtii veneelle ennen kuin se irtoaa rannasta.

Teimer

Loogista, että ongelmia aiheuttavasta loisväestä halutaan eroon. Mieluummin karvakäsi saarivaltioon kuin oman maan ongelmaksi. Suomessakin julkisella puolella on satoja tuhansia pitkistä lomista ja hyvästä palkasta nauttijoita, mutta työn tuloksen on tyhjää nollaa.

pettuleipuri

YK:n Agenda 2030 päätavoitteita ovat köyhyyden ja eri maiden välisten elintasoerojen vähentäminen.
Keinona näyttäisi olevan ihmisten siirtäminen köyhistä maista rikkaisiin maihin. Todellisuudessa sen suurin vaikutus on köyhyyden ja väkivaltaideologian leviäminen kaikkialle.

Typerät suomalaiset

Näinhän se on. se myydään idiooiteille, tyyliin ilmaston muutos sekä kuollut lapsi. Samaan aikaan tulee tuhansia nuoria muslimeja suoraan sanoen horjuttamaan länsimaista yhteiskunta järjestystä. Ja se sallitaan. Korkeimmalta taholta. Uusi invaasio on tulossa.

John Quiman

Isänsä uusien hampaiden tähden hukkunut lapsi oli suvakkimaailmaa järkyttävä uutinen ja syy oli tietysti euroopalaisten.

Kun euroopalaisia lapsia kuolee näiden suvakkien rikastavien lemmikkien toimesta, vältellään uutisoimista ja sekin on kuulemma eurooppalaisten vika. On se tietysti siinä mielessä eurooppalaisten vika, että laskevat näitä ongelmatapauksia Eurooppaan. Niissä suvakki ei myönnä totuudenmukaisesti olevansa itse se syyllinen, vaan uskottelee, että syy on eurooppalaisen valkoisen miehen ylivallassa.

Kata

Hänen tilanteensa johtuu Dublin-asetuksesta, joka määrää, että turvapaikanhakija voi jättää turvapaikkahakemuksensa vain siinä maassa, jossa hän ensimmäistä kertaa saapui Euroopan alueelle…..
Niiin mutta ko…jos on hyvä onni niin lampsuttaapi Ruotsin kautta junalla tai bussilla Suomeen koska muu ei kelpaa…se Dublin..on siis kuplista suurin.
Ei taittu ottaa sormenjälkiä Torniossa…mitä pikimmin pojat istui junassa ja poistuivat myös busseissa…joissa oli tunnelmaa ja matka katkeaa rattoisasti.
Ei oo köyhiä nämä poitsut kuitenkaan.
Milloin hulluus loppuukaan?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
John Quiman

Tulivat Haaparantaan Ruotsin valtion tarjoamalla kyydillä. Taskut olivat täynnä rahaa, vaatteet olivat edustavat ja iPhonella kyseltiin parhaita tarinoita turvapaikan saamiseksi.

Olivat hädänalaisia suomalaisten suvakkihallinnon mukaan. Kumma, että kaikki vehkeet olivat hyvässä kuosissa, vain passi ja korkeakoulutodistukset hukkuivat rankalla merimatkalla kohti Eurooppaa. Setelirahaniputkin olivat siistejä. Edes kengät eivät olleet kurassa, mutta kiusalliset paperit tippuivat mereen.

Orpo kertoi, että on pakko laskea maahan, mutta vuotta myöhemmin tunnusti, että ei ollut pakko ja olisi voinut palauttaa Ruotsiin samantien. Siis huijasi kansaa väittämällä, että sopimusten mukaan on pakko ottaa vastaan ja pitää, vaikka tiesi, että ei ole pakko. Olipa vielä ylpeä tuosta kusetuksestaa. Ministeri valehtelee kansalle päin naamaa ja ylpeilee sillä myöhemmin. Eipä paljon rehellisyys ja kansan etu tai kansan tahtokaan paina nykypolitiikassa. Suvakkiäänestäjät olivat varmaan hyvillään Orpon valheellisuudesta, koska vain ideologian edistämisellä on merkitystä.

Ilkka Mänttäri

Ja kummallisinta on että Orpo vielä roikkuu kokoomuksen johdossa. No ei kai se niin kummallista ole, kertoo jo kokoomuksesta kaiken. Vähän samoja vertailuja voisi tehdä muistakin puolueista. Kyllä ne äänestysmahdollisuudet aika vähiin jäisivät.

Unto Paukkunen

Ja kun Orpo oli silloin paljon julkisuudessa jämäkkänä ja ”jäykkänä” niin valittiin menaiset lehden äänestyksessä Suomen seksikkäämmäksi mieheksi. Valta kiihottaa, ei totuus !

Kata

Juu kyllä niin nauratti se ”seksikkäin” 😀 …kettu se on ja ilme aina että mistä saisi bisnestä,olen silloin aina samaa mieltä…ja tulihan sitä hänenkin taskuihin tai rouvan ainakin.
Muutama järki-ihminen on heillä mutta eipä juuri näe enää edes heidän kirjoituksiaan verkkouutisissa.Korona x 100,siinä on sen lehden uhka-uutiset.

Samannäköisiä

Laittakaapa mopsin kuva ja Orpon kuva vierekkäin ja verratkaa.

Kata

Samaa ihmettelen….suuresti.

Riski tehtävä suureksi

En millään ymmärrä miksi tätä laittomuutta ei kitketä kovalla kädellä?

Parista neljään paatista kun ampuu syvyyksiin, niin suvakkien ja salakuljettajien business pysähtyy kuin seinään.

Jälkipuintina suvakkien ulina ja itku pitää laittaa suoraan mappi ö:n kulkematta lähtöruudun kautta.