Eurooppa Politiikka

Britannian konservatiivihallitus aikoo muuttaa BBC:n rahoituksen vapaaehtoiseksi

BBC Lontoossa. Kuva Chmee2 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Britannian hallitus haluaa muuttaa maan yleisradioyhtiö BBC:n rahoituksen perustuvaksi tilausmaksuihin. BBC:n toimintaa on myös tarkoitus supistaa lakkauttamalla osa TV-kanavista sekä myymällä suurin osan radiokanavista.

Sunday Timesin artikkelin mukaan Boris Johnsonin hallitus aikoo lopettaa kansallisen yleisradioyhtiö BBC:n (British Broadcasting Corporation) rahoittamisen verolounteisilla maksuilla ja tuoda tilalle tilausmaksuihin perustuvan rahoitusmallin.

Pääministeriä lähellä oleva lähde kertoo, että BBC:n toimintaa on myös tarkoitus supistaa lakkauttamalla osa TV-kanavista sekä myymällä suurin osa radiokanavista.

Lisäksi halutaan estää BBC:n toimittajia ottamasta vastaan hyväpalkkaisia sivutöitä.

– On skandaali, että ihmiset, jotka luovat yhteiskunnan kustannuksella brändin, saisivat vielä lisää taloudellisia ja henkilökohtaisia etuja, lähde kertoi Sunday Timesille.

BBC:n toimilupa on seuraavan kerran käsiteltävänä vuonna 2027.

Suomessa Yleisradiota rahoitetaan yleisradioverolla, joka tuli vuonna 2013 korvaamaan televisiolupamaksun, joka sekin oli suunnattu Yleisradion rahoittamiseen.

Vuonna 2020 veronmaksajat rahoittavat Yleisradion toimintaa 532 112 000 eurolla. Summassa ”Yle-indeksikorotusta” on 12 978 000 euroa. Yleisradiolle suunnattu määräraha on valtion talousarviokehyksen ulkopuolinen menoerä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit