Eurooppa

Britannian muslimineuvosto vaatii halal-rokotteita

Kuva Marco Vergh / Flickr / CC BY 2.0

Britannian muslimineuvosto on saanut tarpeekseen haram-rokotteista, jotka sisältävät possun gelatiinia ja vaatii tilalle halal-rokotteita.

Britannian muslimineuvosto (MCB) vaatii halal-rokotteiden kehittämistä, kertoo Morocco World News. Neuvosto perustelee vaatimustaan possun gelatiinia sisältävien rokotteiden epäsuosiolla muslimiyhteisöissä. Possu on islamin mukaan huono asia, haram.

Muslimiyhteisöä närästää erityisesti Fluenz-rokote, jonka tarkoituksena on ehkäistä flunssaa ja jota annetaan alakouluikäisille lapsille Britanniassa. Neuvosto kertoi tänään 29.7, että se ohjeistaa imaameja kertomaan lasten vanhemmille Fluentzin olevan haram.

– Olemme konsultoineet uskonoppineita, ja tämä on heidän näkemyksensä. Näin ollen olemme informoineet ihmisiä, jotta he voivat tehdä ratkaisunsa, tohtori Shuja Shafi, Britannian muslimineuvoston tutkimuksesta ja dokumentoinnista vastaava johtaja kertoo.

Hänen mukaansa tarve halal-rokotteelle on kova.

– Tarvitsemme toisen rokotteen, joka on halal ja jota voidaan antaa kaikille. Vaadimme hallitusta ja teollisuutta toteuttamaan tämän, kehitysjohtaja kertoo.

Royal Society for Public Health tukee MCB:n vaatimusta, sillä flunssa-aallot saattavat pahentua, jos vain haram-rokotteita on saatavilla ja muslimit välttävät näiden käyttöä.

National Health Service (NHS) puolestaan pyytää muslimeja harkitsemaan vielä asiaa, sillä rokotetta ei nautita suun kautta. Rokotteessa käytettävä gelatiini on NHS:n mukaan niin hyvin puhdistettua, että siinä ei ole lainkaan possun DNA:ta jäljellä.

Possu on huono asia myös juutalaisille, mutta nämä pystyvät käyttämään rokotetta, koska sitä ei oteta suun kautta.

Britannian terveysviranomaisten mukaan tilanne on kiperä, sillä uuden rokotteen kehittäminen saattaa kestää vuosia.

  • 884
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset