Eurooppa Politiikka

Britannian parlamenttivaaleissa konservatiivit saivat murskavoiton – pääministeri Johnson: ”Saamme Brexitin tehtyä aikataulussa”

Boris Johnson. Kuva Andrew Parsons / Flickr / CC BY-ND 2.0

– Saamme Brexitin tehtyä aikataulussa, 31. tammikuuta mennessä, ei jos, ei mutta, ei ehkä – pääministeri Johnson.

Britannian parlamenttivaaleissa Konservatiivipuolue ylsi historialliseen vaalivoittoon saaden parhaan tuloksen sitten vuoden 1978, jolloin Margaret Thatcher tuli uudelleenvalituksi maan pääministeriksi, kertoo Breitbart.

Konservatiivit saavat maan 650-paikkaisessa parlamentissa 365 paikkaa. Enemmistöön riittäisi 326 paikkaa.

Jeremy Corbynin johtama Työväenpuolue teki historiallisen vaalitappion menettäen peräti 59 paikkaa.

– Tällä mandaatilla, tällä enemmistöllä saamme Brexitin tehtyä, sillä vaalitulos tarkoittaa, että Brexitin saaminen on Britannian kansan kiistaton ja vastaansanomaton päätös. Tällä vaalilla voimme lopettaa kaikki surkeat uhkailut toisesta kansanäänestyksestä, pääministeri Boris Johnson riemuitsi.

– Saamme Brexitin tehtyä aikataulussa, 31. tammikuuta mennessä, ei jos, ei mutta, ei ehkä. Jätämme Euroopan unionin yhtenäisenä kuningaskuntana, otamme takaisin itsellemme lakien, rajojen, rahan, kaupan ja maahanmuuttojärjestelmän hallinnan sekä luovutamme demokratian takaisin kansallemme, Johnson jatkoi.

Pitkällisen Brexit-kamppailun jälkeen Johnson haluaa muuttaa maan parlamentin toimimaan Britannian kansalaisten hyväksi.

– Parlamentin tulee muuttua siten, että se tekee työtä teille, Britannian kansalaisille, ja sen me nyt teemme, pääministeri totesi.

Britannia järjesti kansanäänestyksen EU-erosta 23. kesäkuuta 2016, jolloin 52 prosenttia briteistä äänesti eron puolesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit