Eurooppa Rikos

Britannian puolustusministeri ei aio ottaa jihadisteja takaisin

Kuvituskuva. Kuva ISIS / Wikimedia Commons

Puolustusministeri Gavin Williamson sanoo, että kiinniotettuja ISIS-terroristeja ei pidä tuoda Britanniaan oikeudenkäyntiä varten.

Kaksi ISIS-terroristia, Alexandra Kotey ja El Shafee Elsheikh jäivät kiinni Syyriassa, ja Britanniassa on käyty keskustelua, pitäisikö jihadistit tuoda maahan oikeudenkäyntiä varten.

Terroristien maahan tuomisen sijaan puolustusministeri Gavin Williamson haluaa pitää heidät poissa maasta.

– Haluanko heidät takaisin Britanniaan? En halua, puolustusministeri painotti.

Hän kertoi kantansa Brysselissä ja sanoi: ”ISIS-terroristit ovat kääntäneet selkänsä Britannialle aiheuttaakseen tuhoa ja suorittaakseen kauhistuttavia rikoksia”.

– Uskomme, että oikeus pitää tapahtua paikallisesti, eivätkä he enää kuulu Britanniaan. Britit eivät halua että heidät palautetaan, hän jatkoi.

”ISIS-taistelijoiden ei tule antaa palata Britanniaan, vaan heidät tulee tappaa Syyriassa”

Viime vuonna Williamson antoi ymmärtää, että Irakin ja Syyrian terroristiryhmiin liittyneiden henkilöiden paluu Britanniaan täytyy estää vaikka eliminoimalla heidät.

– He aiheuttavat vielä enemmän harmia maallemme, joten tarkoittaako se, että uhka tulee poistaa kokonaan? Kyllä, sitä se tarkoittaa, Williamson sanoi.

Britannian kehitysministeri Rory Stewart antoi tuolloin samansuuntaisia lausuntoja ja vaati, että brittiläisten ISIS-taistelijoiden ei tule antaa palata Britanniaan, vaan heidät tulee tappaa Syyriassa.

– He teloittavat toisia ihmisiä, ottavat naisia ja lapsia panttivangeiksi ja kiduttavat ja murhaavat … Nämä ihmiset edustavat merkittävää uhkaa, ja valitettavasti ainoa tapa toimia heidän kanssaan lähes kaikissa tapauksissa on tappaa heidät, Stewart painotti tuolloin.

Express and Star ja Kansalainen

  • 930
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset