Eurooppa

Britannian terveydenhuollossa mustat, aasialaiset ja etniset vähemmistöt halutaan pois koronatorjunnan ensilinjasta

Kuvituskuva. Kuva Pexels.

Britannian kansallisen terveydenhuollon (NHS) mustia, aasialaisia ja etnisiä vähemmistöjä halutaan siirtää koronapandemian torjunnan ensilinjasta muihin tehtäviin.

Britanniassa on jo aiemmin raportoitu mustien, aasialaisten ja etnisten vähemmistöjen muuta väestöä suuremmasta riskistä sairastua koronaan ja kuolla siihen.

Nyt BAME-henkilöstö (Black, Asian and minority ethnics) tulisi Britannian terveydenhuolto-organisaatioille viikko sitten lähetetyn 9-sivuisen ohjeen mukaan siirtää tehtäviin, joissa he eivät niin helposti altistu koronavirukselle.

Guardianin artikkelin mukaan ohjeistuksesta käy selkeästi ilmi, että se perustuu todistusaineistoon, jonka mukaan etnisissä vähemmistöissä saadaan muuta väestöä helpommin COVID-19 -tartunta ja kuollaan siihen.

– Britannian ja kansainvälisesti saatavilla olevan tiedon mukaan COVID-19 vaikuttaa suhteettomasti mustiin, aasialaisiin ja etnisiin vähemmistöihin, NHS:n kehityspäällikkö Amanda Pritchardin lähettämässä ohjeistuksessa todetaan.

Seurauksena koko terveydenhuollon henkilöstö tulee kartoittaa ja ryhtyä asian vaatimiin toimenpiteisiin. BAME-henkilöstön osalta vaadittavia toimenpiteitä ei erityisesti korosteta, mutta yleisesti ymmärretään, että pyrittäessä vähentämään BAME-väestöryhmän kuolleisuutta, henkilöstön työtehtäviä tulee järjestellä siten, että he eivät niin helposti saa COVID-19 -tartuntaa. BAME-henkilöstölle tulisi myös antaa etusija koronatestauksissa.

Britanniassa yksi viidestä terveydenhuoltojärjestelmän työntekijästä on musta, aasialainen tai kuuluu johonkin etniseen vähemmistöön, mutta Lontoon lääkäreistä lähes puolet.

  • 123
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset