Eurooppa Maahanmuutto

Britanniassa maahanmuuttajat huijaavat oleskelulupaan vaadittavissa testeissä

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Britanniassa kansalaisuutta hakevat maahanmuuttajat huijaavat testeissä, ja rikollisjengit auttavat heitä maksua vastaan.

Britanniassa rikollisjengit auttavat maahanmuuttajia läpäisemään kansalaisuutta tai pitkäaikaista oleskelulupaa varten vaadittavat testit, kertoo BBC. 2 000 punnan maksua vastaan avustaja kuuntelee kokeen aikana kysymykset ja antaa vastaukset testattavalle. Teknisenä apuvälineenä käytetään pientä nappikuuloketta ja matkapuhelinta.

”Tarvitset noin 2 000 puntaa … Mutta saavutat tuloksia”

BBC:n toimittaja tekeytyi kansalaisuutta hakevaksi maahanmuuttajaksi ja otti yhteyttä Masoud Abul Razaan, joka hoitaa Ideal Learning Academy -yritystä Lontoossa.

– Tarvitset noin 2 000 puntaa. Tällainen tämä liiketoimi on. Mutta saavutat tuloksia, mies sanoi toimittajalle.

Raza ja hänen jenginsä antoi toimittajalle korvanapin, joka kytketään Bluetooth-yhteydellä matkapuhelimeen, jolla otetaan yhteys avustajaan. Näin avustaja kuulee testin kysymykset ja voi antaa vastaukset.

– Kaikki järjestetään. Hän antaa vastaukset, Raza kertoi toimittajalle.

”Kukaan ei jää kiinni”

Toisen yrityksen, English Language Training Academy -firman Ashraf Rahman kertoi maahanmuuttajaksi tekeytyneelle toimittajalle, että huijauksesta ei jää kiinni.

– Olen ollut täällä viisi vuotta, eikä kukaan jää kiinni, mies sanoi.

Kun toimittaja sitten osallistui testiin, häntä ei todellakaan tutkittu tai pyydetty luovuttamaan elektronisia laitteita kokeen ajaksi.

Testin kysymyssetti käsittelee Britannian lakeja, historiaa ja yhteiskuntaa, ja sen läpäisy tarvitaan kansalaisuuden tai pitkäaikaisen oleskeluluvan saamiseen.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana 150 000 ihmistä on ottanut osaa testeihin, ja noin viidennes ei läpäise niitä.

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa