Eurooppa Rikos

Britanniassa terroristisen aineiston katselemisesta voi joutua jatkossa 15 vuodeksi kaltereiden taakse

Amber Rudd. Kuva Department of Energy and Climate Change / Flickr.
Britannia tiukentaa terrorismilainsäädäntöään. Terroristisen aineiston katselusta voi saada jatkossa jopa 15 vuoden vankeustuomion.

Britannian sisäministerin Amber Ruddin mukaan Britannian uusien tiukennettujen terrorilakien perusteella henkilöt, jotka jatkuvasti katselevat terroristista sisältöä verkossa, saattavat joutua jopa 15 vuodeksi lukkojen taakse.

Uuden lakipaketin mukaan 15 vuoden maksimirangaistus koskee myös terroristeja, jotka julkaisevat asevoimien, poliisin ja turvallisuuspalvelun henkilöiden nimiä terrori-iskun valmistelutarkoituksessa.

Terroristisen materiaalin katselusta saatavat rangaistukset ovat osa Britannian hallituksen terrorisminvastaista strategiaa.

Haluan varmistaa, että ne jotka katselevat terroristista aineistoa verkossa, kuten jihadistista materiaalia, äärioikeistolaista propagandaa sekä pomminteko-ohjeita, joutuvat kohtaamaan lain koko voiman, Rudd sanoi.

Sisäministeriön mukaan uusi laki ottaa huomioon, että vain ne, jotka toistuvasti katselevat terroristista aineistoa joutuvat syytteeseen, mutta eivät ne, jotka vahingossa tai silkkaa uteliaisuuttaan klikkaavat kiellettyyn materiaaliin johtavaa linkkiä.

Yliopisto-opiskelijoilla, journalisteilla ja muilla, joilla voi olettaa olevan ”laillinen syy kielletyn materiaalin katsomiseen”, on mahdollisuus pysyä syytetoimien ulkopuolella.

Rudd on sanonut aiemmin jatkavansa internet-yhtiöiden painostamista saadakseen ne poistamaan tehokkaammin terroristisen materiaalin alustoiltaan.

Asiasta kertoi The Guardian.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit