Eurooppa

Britanniassa West Midlandin palolaitos on muuttanut pääsyvaatimuksiaan siten, että valkoisten miesten on vaikeampi päästä ammattiin

Kuva Eddie / Flickr / CC BY-ND 2.0

West Midlandin palolaitosta syytetään valkoisten miesten syrjinnästä. Palolaitos suosii valintaprosessissaan naisia, mustia miehiä ja vähemmistöjä.

Yksi Britannian suurimmista palo- ja pelastuslaitoksista, West Midlandin palolaitos, on joutunut syytetyksi syrjinnästä, kertoo Metro. Valkoisten miesten valintakokeiden pääsyvaatimukset on asetettu kovemmiksi kuin muiden ryhmien. Palolaitoksen tavoitteena on, että 60 prosenttia uusista virkailijoista on naisia ja 35 prosenttia mustia ja vähemmistöryhmiä vuoteen 2021 mennessä.

Päästäkseen haluamaansa tulokseen, palolaitos on muokannut pääsykokeita tiettyjä ryhmiä suosiviksi. Naisten, mustien miesten, aasialaisten ja vähemmistöjen tulee saavuttaa 60 prosentin taso suusanallisissa ja kirjallisissa testeissä, kun valkoisten miesten puolestaan tulee päästä 70 prosentin tasoon.

Metron lähteen mukaan vuonna 2017 aloitettu rekrytointiohjelma tulee maksamaan 100 000 puntaa vuodessa. Tähän sisältyy 2 500 punnan Facebook-mainostus, minkä tarkoituksena on saada mahdollisimman vähän valkoisia miehiä hakeutumaan ammattiin.

– Tämä syrjii suoraan valkoisia miehiä … Tässä ei ainoastaan syrjitä suurta yhteisömme osaa, vaan siihen käytetään jopa suuria määriä julkista rahoitusta.

Lähteen mukaan kyseessä on epäreilu menettely, joka kaiken lisäksi saa aikaan sen, että tehtäviin ei pääse paras ja motivoitunein aines.

– Tätä on vaikea niellä tuntien ihmisiä, jotka eivät ole päässeet unelma-ammattiinsa, koska ovat liian valkoisia tai liian miehiä.

– Surullinen tosiasia on, että palokalustoa käyttelee ihmisiä, jotka on valittu sukupuolen tai etnisyyden perusteella, enkä ymmärrä, kuinka yksikään palopäällikkö voisi olla tähän lähestymistapaan tyytyväinen.

West Midlandin palolaitoksen tiedottaja puolustaa menetelmää ja sanoo palolaitoksen tekevän kovasti töitä muurien murtamiseksi ja vakuuttaa menetelmän olevan soveliaan ja laillisen.

  • 424
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset