Eurooppa Politiikka

Brittiläinen näyttelijälegenda Brexitistä: ”Parempi olla köyhä ja ulkona EU:sta kuin kuulua siihen”

Sir Michael Caine. Kuva Manfred Werner / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Kun Britannian EU-ero lähestyy, yhä useammat julkkikset tulevat esiin ja tukevat Brexitiä. Brittiläinen näyttelijälegenda Sir Michael Caine antoi vastikään tukensa Britannian EU-erolle.

Sir Michael Cainen mukaan Britannian on parempi olla Euroopan unionin ulkopuolella huolimatta mahdollisesta negatiivisesta talousvaikutuksesta.

– Ihmiset sanovat ’teistä tulee köyhiä, teistä tulee sitä sun tätä”. Minäpä sanon, että olen mieluummin köyhä oman kohtaloni hallitsija kuin annan jonkun tuntemattoman tehdä minusta rikkaan ilman että tilanne on hallinnassani, MSN kertoo Sir Michaelin sanoneen Radio 4:n haastattelussa.

Brexitin takaraja epäselvä

Britannia poistuu EU-blokista ensi vuoden maaliskuun 29. päivä, ja sitä ennen perinteistään ja kulttuuristaan ylpeän kuningaskunnan tulisi saada sopimus aikaan Brysselin kanssa.

Britannian pääministeri Theresa May joutui kovaan ristituleen viime viikolla Brexit-neuvottelujen päätyttyä tuloksettomina Euroopan neuvoston kanssa. May on kertonut, että siirtymäaikaa Britannian poistumiselle blokista saatetaan joutua jatkamaan vielä vuodella, mikä tarkoittaisi, että kuningaskunta olisi tulli- ja talousliitossa sekä EU-määräysten alaisena vielä kolme vuotta Brexit-päivän jälkeen.

Erityisesti konservatiivipuolueen Brexit-kannattajat ovat olleet tästä hurjistuneita. Valtiosihteeri David Lidingtonin mukaan tavoitteena on kuitenkin vain kuukausien mittainen pidennys.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa