Eurooppa Maahanmuutto

Bryssel haluaa avata laillisia reittejä siirtolaisille kolmansista maista Eurooppaan

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Kuva Wikimedia Commons.
Bryssel haluaa avata laillisia maahantuloreittejä Eurooppaan kolmansien maiden siirtolaisille ja väittää, että Eurooppa selkeästi tarvitsee maahanmuuttoa Afrikasta.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puhui juuri ennen EU-Afrikka -kokousta, missä EU-johtajien oli määrä keskustella siirtolaisuudesta. Juncker kertoi Deutsche Wellelle, että ”jos emme tarjoa laillisia maahanmuuttoreittejä Eurooppaan ja Euroopan sisällä, olemme hukassa”.

Jos tulijat – jotka ovat yleisesti ottaen köyhiä – eivät pysty enää saapumaan Eurooppa-taloon etuoven kautta, he löytävät jatkossakin tien ikkunoiden kautta, Juncker sanoi.

Juncker väitti, että Eurooppa selkeästi tarvitsee maahanmuuttoa tulevien vuosikymmenien aikana, ja jatkoi, että Euroopan täytyy tarjota muuttohalukkaille ja -kyvykkäille [afrikkalaisille] ja heille joiden tilanne sallii, laillisia reittejä Eurooppaan.

Kun Junckerilta kysyttiin, miksi Eurooppa vastustaa niin paljon avoimia rajoja kolmansiin maihin päin, ja miksi EU ei ole onnistunut saamaan jäsenmaitaan hyväksymään ajatusta massasiirtolaisuudesta, Juncker vastasi, että ”Bryssel on kertonut jäsenmaille niiden vastuusta”.

Katsotaan mitä jäsenmaat tekevät asialle, hän sanoi ja jatkoi, että ”massasiirtolaisuus on aikamme suuri haaste”. Hän sanoi myös, että ”Eurooppa tulee kyllä omaksumaan saman näkemyksen kuin EU-komissio”.

”Jäsenvaltioiden on aika seurata viisauden polkua”

Junckerin mukaan syynä jäsenmaiden vastustukseen massasiirtolaisuutta kohtaan ei suinkaan ole pelko, ja hän viittasi EU-parlamentin päättämään turvapaikkajärjestelmän uudistukseen, mikä jatkossa pakottaa vastahakoiset jäsenvaltiot ottamaan vastaan Brysselin niille määräämän osan siirtolaisista.

Nyt jäsenvaltioiden on aika seurata viisauden polkua, hän totesi viitaten hämärästi Euroopan ja Afrikan yhä kiinteämmäksi muodostuvaan yhteyteen.

Afrikan mantereesta ei ole tulossa osa historiaamme. Se on aina ollut osa historiaa. Tietyt eurooppalaiset eivät vaan ole nähneet asiaa näin, hän sanoi.

EU-komission puheenjohtaja huomautti myös, että populistit ovat vaarallisia, mutta sanoi olevan vielä vaarallisempia, kun valtapuolueet omaksuvat ”vahingollisia ehdotuksia” Euroopan ulkopuolelta suuntautuvan siirtolaisuuden kitkemisestä sekä muita konservatiivisia suuntauksia.

Jos perinteiset puolueet seuraavat populisteja, myös niistä tulee populisteja, mikä on jo tapahtumassa joissain EU-maissa … Meidän ei tule pelätä populisteja, meidän tulee syleillä niitä joita vastaan he [populistit] taistelevat, Juncker selitti.

Juncker ei tarkentanut, miksi ”Eurooppa selkeästi tarvitsee maahanmuuttoa” köyhistä ja epävakaista EU:n ulkopuolisista maista.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit