Eurooppa Maahanmuutto

Bryssel ja Sorosin järjestöt haluavat rangaista Unkaria, koska se ei päästä siirtolaisia sisään

Unkari on ”jatkuvan Brysselin hyökkäyksen” kohteena ja nyt George Sorosin organisaatiot ovat iskemässä Unkarin kimppuun sen tiukennettujen siirtolaismääräysten vuoksi.

On käynyt ilmi, että Bryssel (Euroopan unioni, EU) ja unkarilaislähtöinen miljardööri George Soros ovat mobilisoineet raivokkaan hyökkäyksen Unkaria vastaan sen ilmoitettua tiukennettujen siirtolaismääräysten käyttöönotosta hallitsemattoman siirtolaisuuden hillitsemiseksi.

Unkarin hallituksen ja Fidesz -hallituspuolueen yhteisessä tiedotustilaisuudessa kiinnitettiin huomiota siihen, että Unkarin poliisia ja rajavalvonnasta vastaavaa sotilashenkilöstöä kohtaan hyökätään valheilla, ja että ”Sorosin ihmisiä käsketään kirjoittamaan näitä valheita”.

Fideszin parlamenttiryhmän tiedottaja János Halász kertoi, että ”useat Sorosin organisaatiot, mukaanlukien Amnesty International, Hungarian Helsinki Committee (toim. Helsinki nimessä viittaa perustamispaikkaan), Artemission Foundation, Menedék Hungarian Association for Migrants ja Migszol Migrant Solidarity Group of Hungary ovat julkaisseet yhteisen julkilausuman jolla ne hyökkäävät laillista rajavalvonnan tiukentamista vastaan”. Järjestöt ovat myös vaatineet Brysseliä ryhtymään toimenpiteisiin Unkaria vastaan.

Tiedottaja sanoi, että näillä toimilla siirtolaisten etuja ajavat järjestöt taas kerran rohkaisevat siirtolaisia siirtymään laittomiksi siirtolaisiksi, uhmaamaan viranomaisia ja rikkomaan lakeja. ”Jokaisen joka tulee Unkariin täytyy noudattaa Unkarin lakeja,” Halász sanoi.

Halász painotti myös, että Bryssel ja sen byrokraatit ovat yhä täysin siirtolaisuuden puolestapuhujia, ja Bryssel haluaa rangaista Unkaria taas kerran, koska se ei halua laskea siirtolaisia läpi alueensa. ”Huolimatta siitä tosiasiasta, että suojaamalla Unkarin rajoja, suojaamme myös Euroopan ulkorajoja,” hän huomautti.

Bence Tuzson, valtion hallinnon viestinnän valtiosihteeri sanoi, että Unkari on ”Brysselin jatkuvien hyökkäysten kohteena” ja että Euroopan liberaalin ja vasemmistosiiven poliitikot vaativat Unkarin asettamista uudelleen kuulusteluun.

”Ja jotkut Euroopan komission komissaarit uhkaavat rangaista Unkaria sanktioilla, tai jopa vetämällä pois rahoitusta sekä komission käynnistämillä prosesseilla (infringement proceedings), jos Unkari ei muuta laitonta siirtolaisuutta koskevaa lainsäädäntöään,” valtiosihteeri sanoi.

Tuzson muistutti lopuksi myös siitä, että Unkari päätti aiemmin omassa kansanäänestyksessään haluttomuudestaan ottaa vastaan EU:n uudelleensijoituspakolaisia.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit